Stiinta & Tehnologie

#centru de daune #reparaatie masina #daune

Ce documente sunt necesare pentru a-ti repara imediat masina la un centru de daune

Atunci cand ai de-a face cu daune auto, stii cat de complicat si costisitor poate fi sa rezolvi totul intr-o maniera rapida. De multe ori, unele service-uri incearca sa profite de pe urma acestui tip de probleme si speculeaza diverse nereguli, pentru a ”incarca” nota de plata. Mai ales, daca nu ai experienta in domeniu, poti fi usor pacalit si ajungi sa platesti mult prea mult pentru reparatii. Tocmai de aceea, este necesar sa fii mereu vigilent si sa apelezi la companii de asigurare serioase, dar si la serviciile unui centru de daune de calitate, in cazul unui eventual accident. Una dintre cele mai importate si populare firme de asigurari auto din Romania este Asirom, care ofera asigurari RCA, dar si Casco.

 

Daca esti asigurat la aceasta companie, este foarte important sa stii ca ea colaboreaza cu centre de daune pentru care garanteaza. Daca vrei sa iti repari masina prin intermediul decontarii directe a daunelor Asirom, este de preferat sa iei legatura cu un centru de daune care are o colaborare directa cu firma de asigurari. Iata care sunt pasii necesari in acest sens, din punct de vedere al documentelor de care ai nevoie, pentru a fi sigur ca procesul va fi rapid, sigur si cat mai rentabil din punct de vedere al costurilor.

De ce documente ai nevoie pentru constatarea unei daune auto Asirom

Daca apelezi la un centru de daune care colaboreaza cu Asirom, informatiile referitoare la documentatia necesara pentru demararea procesului de reparare a autoturismului tau iti vor fi imediat facute cunoscute. De regula, ele sunt disponibile pe site-ul centrului. In caz contrar, le poti solicita reprezentantului companiei, atunci cand il contactezi pentru deschiderea dosarului de daune si pentru programare. De regula, insa, setul de documente este destul de standardizat. Iata ce nu ar trebui sa iti lipseasca din dosar:

  • Cartea ta de identitate, in original si copie;
  • Certificatul de inmatriculare, in original si copie, al autovehiculului avariat;
  • Polita de asigurare, in original si copie;
  • Carnetul de conducere al soferului masinii avariate, in original si copie;
  • Formularul de constatare amiabila sau documentele eliberate de autoritati, in urma accidentului.

De asemenea, pot fi necesare si alte documente referitoare la evenimentul in baza caruia s-au produs daunele. Acestea pot varia, insa, in functie de caz si este necesar sa discuti cu reprezentantii centrului de asigurare, pentru a sti cu exactitate de ce alte acte mai ai nevoie pentru deschiderea dosarului de daune Asirom.

Cum se face avizarea pentru constatarea daunei Asirom

Pe langa documentele necesare deschiderii dosarului de daune Asirom, mai este necesara si obtinerea tuturor informatiilor care trebuie oferite centrului pentru constatarea daunelor. Acestea trebuie sa includa toate detaliile relevante, referitoare la accident, dupa cum urmeaza:

  • Informatiile de indetificare si de contact ale persoanelor care au fost implicate in accident;
  • Cauzele producerii evenimentului si imprejurarile acestuia - data, locul, ora;
  • Datele necesare identificarii autovehiculelor implicate in accident;
  • Locul unde se doreste efectuarea constatarii de catre asigurat;
  • Detalii despre starea masinii avariate, pentru a se stabili daca aceasta se poate deplasa la service.

Asadar, setul de documente si informatii necesare pentru inceperea procesului de reparare a autoturismului tau, in cazul unui accident, nu este deloc greu de intocmit. Daca este vorba despre daune Asirom, totul se face simplu si rapid, cu ajutorul unui service auto care are un contract de colaborare cu aceasta companie de asigurari. Imediat ce masina ta a fost introdusa in service si reparata, centrul de daune se va ocupa de finalizarea procesului de decontare a cheltuielilor necesare reparatiilor. In cazul unui centru care nu colaboreaza cu firma de asigurari, acest proces poate fi anevoios sau chiar imposibil de dus la bun sfarsit.

Sursa foto: facebook.com/Service.Auto.Cars

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea