Social

#crestere preturi #scumpirea gazelor #pretul alimentelor

Scumpirea gazelor mareste pretul alimentelor

Gazele s-au scumpit de la 1 iulie pentru abonatii industriali cu 10%. Cresterea pretului gazelor se va reflecta in scumpiri ale alimentelor de baza.

Scumpirea de 10% a gazelor naturale pentru agentii economici va afecta atat producatorii de paine cat si procesatorii din industria carnii si laptelui.

"In procesul tehnologic, gazele sunt utlizate de exemplu la brutarii, coacerea painii, dar poate fi in procesare, la industria laptelui, a carnii, sigur acolo unde se utilizeaza gazele pretul final va include si aceasta majorare", a declarat Adrian Tighici, directorul SC Gaz-Est Vaslui, citat de Realitatea.net.

"In cazul in care pretul la gaze va creste cu un procent de 10% va fi o crestere a costului de productie, deci la pretul painii cu amanuntul o crestere de 0,5 %", a explicat Alexandru Smantana, reprezentant al unei firma de panificatie .

Majorarea pretului gazelor naturale pentru agentii economici va continua timp de un an. Tariful va creste cu 20% pana in august 2012.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea