Social

#dezinformare populatie #campanie vaccinare #raed arafat #populatie

Raed Arafat: “Oamenii au fost pacaliti. Punct. Trebuie sa recunoastem”

Romania a esuat lamentabil la capitolul vaccinare. Iar acest lucru s-a intamplat din cauza persoanelor care raspandesc informatii false atat in mediul online cat si la televizor, unde au avut loc inclusiv dezbateri in care anumiti indivizi sustin ca pandemia nu exista. Toate aceste informatii au dus la dezinformarea populatiei, deoarece oamenii simpli le cred, iar acest lucru a dus la o vacinare a doar 30% din populatie, sustine seful DSU, Raed Arafat.

“Sunt oameni care raspandesc stiri false in timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invita astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii impotriva vaccinarii, se pronunta impotriva oricarei masuri luate de autoritati pentru a limita raspandirea bolii, ba unii chiar au ajuns sa nege existenta pandemiei, desi este recunoscuta de o lume intreaga.

Libera exprimare este garantata, este un lucru pe care il respectam cu totii, dar cand iti ies oameni care n-au nicio baza stiintifica si comenteaza lucruri la care nu se pricep si vin cu informatii false, cu informatii denaturate, intr-o tara in care s-a ajuns la 300 de decese pe zi, este un moment in care trebuie sa decizi - da, continuam sa-i lasam sa-si bata joc de orice decizie care se ia sau, macar acolo unde transmiterea se face prin canale ale mass-mediei, acolo sa se gandeasca - n-am zis ca noi o s-o facem, ci sa se gandeasca  - respectivele canale daca vor sa fie responsabile in continuare pentru ceea ce vedem in tara. Pentru ca, in final, acest microfon le este oferit de cineva care le spune „va rugam, spuneti” si aceasta situatie deja a avut un impact major in Romania si acest impact este ce vedem acum.

Au libertate, scriu toti pe Facebook-uri, scriu pe social media, ies in strada si spun ce vor, nimeni nu i-a oprit, dar macar sa nu continuam raspandirea fortata prin unele canale, la care se uita foarte multa lume, care este putin informata si care sta si ia aceste informatii de bune, pentru ca au incredere intr-o persoana sau au incredere intr-un post sau au incredere intr-un prezentator si ne trezim ca ajungem sa avem un numar de pacienti mult peste capacitatea noastra si avem numar de decese de 300 pe zi, ceea ce este imens”, a explicat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Oamenii au fost pacaliti

Oamenii „au fost pacaliti. Punct. Trebuie sa recunoastem. Au reusit unii sa pacaleasca populatia in halul in care numai 30 si ceva la suta sa se vaccineze. Sa zicem ca mai erau 20 si ceva la suta pe care n-aveai cum sa-i convingi, pentru ca intotdeauna erau impotriva oricarui vaccin. Diferenta a fost pacalita de cei care au mintit si care au venit cu informatii false si au reusit sa le raspandeasca mult mai bine decat informatiile corecte sau informatiile bazate pe stiinta, asa ca la acest moment cred ca trebuie sa stam toti si sa ne gandim in liniste, fara sa mai ascultam pe unul, pe altul, sa stam sa ne gandim pentru noi. 

Deja majoritatea familiilor au oameni decedati, au oameni care au sechele de la COVID, au oameni care sunt in spitale acum. Marea majoritate sunt persoane nevaccinate. Sa se gandeasca: oare au fost pacaliti? Este momentul sa se gandeasca ca nimeni nu le vrea raul cand ii sfatuim sa se vaccineze ca sa se protejeze. Si daca este asa, sa o faca. Daca nu, isi asuma riscul mai departe, iar noi facem tot posibilul sa cream locuri si sa absorbim socul care este cu un numar asa mare de pacienti. Nu este singura boala din Romania, mai avem si alti pacienti si mai avem si alte urgente si incercam sa echilibram sistemul pentru a face fata tuturor si sa tratam cat de multi putem. Dar solutia optima este sa nu ajungi la spital si sa te protejezi”, a incheiat Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea