Social

# medic psihiatru #Gabriel Diaconu #avertisment #sistem sanitar #vaccinare #medic

Medic, despre nevaccinati: “boala va musca din ei, rand pe rand”

Rata extrem de mica a vaccinarii a coplesit sistemul sanitar. Spitalele sunt pline de pacienti Covid care au nevoie de ingrijiri de specialitate, avand forme foarte grave ale bolii.

 

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care a combatut inca de la inceputul pandemiei indormatiile false aparute in spatiul public, atat pe Facebook cat si prin interventii in presa, sustine ca tabara antivaccinista merge pe logica “intelepciunii multimilor” si arata larga majoritate a acestora, peste 60% in tara noastra. Acesta atrage atentia ca acelasi argument era invocat si in regimul comunist din tara noastra. Si atunci era invocata “o majoritate”.

Bezna

Cea mai traznita lozinca a ultimelor saptamani e aceea ca: ”suntem puternici, suntem majoritari, suntem ne-vaccinati” (anti-COVID).

Asta imi aduce aminte de un banc vechi, cu militieni trimisi la plantat niste puieti de brad, unde un racan il intreaba pe plutonier: ”toarsu, cum se planteaza brazii?” la care acesta raspunde savant ”cu verdele in sus”.

Statistic vorbind majoritatea oamenilor sunt mediocri. Nu-i o rusine, nu-i o pata pe veston, e o realitate matematica.

La fel, statistic vorbind, intr-o situatie de viata foarte stresanta, apasatoare, si unde majoritatea nu e educata, cei mai multi vor lua decizii proaste. Pentru ei sau pentru altii.

Mama mea spunea ca prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul.

Dar in cateva laboratoare de propaganda se construieste blazonul noului haiduc al pandemiei, care se lupta cu tiranul in halat alb care-l ataca, miseleste, cu un...ac de siringa. Nu va fie frica, dictatorul pica! Si alte chemari la oaste simetric asezate, cat sa lase impresia ca esti pe-un camp de lupta si te apara stanga, te apara dreapta, te apara forta numerelor macar ca esti cu pieptul gol in fata asaltului de pistoane.

Din toate beznele mintii, asta-i cea mai adanca.

In primul rand ca omul ala nevaccinat, care nu are imunitate (inca) la COVID, cu cat sunteti mai multi, si cu cat mai ingramaditi, cu atat risti sa iti dea si tie boala.

In al doilea rand ca nu e nimic in suma tuturor aflati in eroare care sa confere vreo calitate speciala multimii. Doar faptul ca boala va musca din ei, rand pe rand.

Si in al treilea rand, daca ar fi (ce stupizenie) sa fie un fel de meci, un fel de rascoala, un fel de lupta de-asta ca la Rovine sau la Calugareni:

Tot ”noi” va tratam bolnavii!

Hai sa ne intelegem. E ca si cum ne-am lupta cu turcii si apoi, daca pica unul de pe cal, il trimitem la doctorii lor sa-i trateze!

Pai cum vine asta?

Si-a organizat doamna doctor Cutarescu nevaccinata, cu contingentul de asistenti si infirmiere nevaccinati, cu niscaiva ambulantieri nevaccinati si cu toata liota de politicieni, oameni de afaceri si bisnitmeni propriul circuit de sanatate anti-COVID si nu stiam noi?

Sunteti o ”majoritate” pentru ca asa sunt oamenii, vulnerabili la contagiune sociala. Nicidecum pentru ca ati avea dreptate, sau ati avea dovezi. Doar pentru ca aveti nevoie, emotional, sa va simtiti multi.

Paradoxul lui Motoc e genial in Lapusneanu (multi dar prosti, zice tiranul, prosti dar multi, zice boierul). E terenul favorabil rasturnarilor de oranduire, din care isi face itita fata hada ”dictatura proletariatului”.

Va intreb pe voi, cei mai batrani (ca aia tineri au uitat trecutul): ati uitat?

Ati uitat dictatura proletariatului?

Adica acum 31 de ani niste oameni s-au rasculat impotriva imposturii, impotriva analfabetilor cocotati pe functii, a unui presedinte care nu vorbea corect romaneste si care isi falsificase studiile, ati murit pe baricade ca sa daramati un regim odios,

Ca sa va simtiti, astazi, ”majoritate” in fata mortii?

Cand v-a furat Dumnezeu mintile? Dar ce va imaginati voi?

Ca, odata savarsita ”revolutia” asta a memelor pe internet o sa va adunati intr-un ”Cece” cu brasarde tricolore cu o siringa taiata si o sa organizati voi ”democratia medicala”?

O sa apara miscari de ”democratizare a chirurgiei toracice” si ”comitete de actiune pentru reforma in oftalmologie”?

Exista o singura realitate. Iar realitatea e ca, sa fii alaturi de patria ta, alaturi de Romania, alaturi de oamenii ei, inseamna acum sa ai grija de cei vulnerabili, de cei bolnavi sau care se imbolnavesc, de cei care risca moartea daca nu se vaccineaza.

Restul sunt gogorite.”, a scris medicul Gabriel Diaconu pe Facebook.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea