Social

# masuri restrictive # oms romania # expert oms # vlad voculesc # radu tincu

Romania poate genera o noua varianta Covid! Europa, ingrijorata! Masuri restrictive, propuse de OMS

Intreaga Europa este ingrijorata de urmarile pe care situatia din Romania le-ar putea avea asupra intregului continent. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) trimite le Bucuresti un expert pentru situatii de urgenta ca urmare a esecului campaniei de vaccinare.

Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Capitala, a vorbit despre decizia OMS si sustine ca expertii vor propune masuri restrictive, deoarece exista riscul de formare a unei noi tulpine care se va raspandi apoi in intreaga europa.

“Dincolo de aceasta ingrijorare in ceea ce priveste Romania, autoritatile europene isi fac mari probleme in legatura cu riscul ca din Romania pandemia sa evolueze si in Europa”, a declarat Radu Tincu pentru un post tv, atragand atentia ca Romania poate “sa genereze o noua varianta virala”. 

In Romania va veni Heather Papowitz, director OMS pentru situatii de criza medicala, calamitati naturale si conflicte. Experta va sta cel putin 60 de zile in tara noastra, timp in care va analiza de ce campania de vaccinare nu a functionat, dar va propune si masuri restrictive. 

“Experta vine din doua motive. Sigur ca se ingrijoreaza si de evolutia pandemiei in Romania, si de faptul ca suntem singura tara unde peste 300 de oameni mor zilnic, e o ingrijorare pentru autoritatile europene, dar dincolo de aceasta ingrijorare in ceea ce priveste Romania, autoritatile europene isi fac mari probleme in legatura cu riscul ca din Romania pandemia sa evolueze si in Europa. Pentru ca am vazut in India, ne amintim, varianta indiana a aparut in acea tara in momentul in care pandemia a scapat de sub control si numarul de imbolnaviri a crescut foarte mult. Romania risca sa genereze o noua varianta virala si atunci sigur ca autoritatile europene incearca sa intervina pentru a-si proteja interesul comunitar”, a explicat Radu Tincu.

Medicul Radu Tincu declara ca expertul OMS va propune masuri restrictive, pe care autoritatile nu au avut curajul sa le ia. “Autoritatile romane nu au avut curajul sa faca aceste propuneri si atunci va fi o propunere din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii”.

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, afirma in urma cu o zi ca o noua tulpina se poate dezvolta in Romania, asa cum s-a intamplat si in alte zone unde au avut loc focare scapata de sub control (de exemplu in Marea Britanie si in India).

"Romania este in acest moment unul dintre focarele in care multi sunt infectati si nu este exclus ca in Romania sa se dezvolte o alta tulpina. Este ceva ce va confirma orice epidemiolog", a afirmat fostul ministru al Sanatatii, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea