Social

#numar real infectari # infectari #Nelu Tataru

Nelu Tataru, despre numarul real de infectari: "Nu stiu daca suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000"

Nelu Tataru declara ca numarul real de infectari este mult mai mare decat numarul raportat oficial. Acest lucru se explica prin faptul ca persoanele asimptomatice nu se testeaza. Ba mai mult, multe dintre persoanele cu forme usoare confunda boala cu o banala raceala si nu ii acorda importanta. Toti acesti oameni duc la o transmisibilitate mult mai rapida a virusului deoarece nu iau masurile necesare de carantinare pana la vindecare. 

 

“Dincolo de ce discutam anul trecut, distantare, masca, dezinfectant, avem ceva ce n-am avut anul trecut, avem vaccinul. Inca jucam dupa regulile de anul trecut, dar uitam vaccinul. La inceputul verii trecute numaram lunile si intrebam cand apare vaccinul. La inceputul anului trebuia sa respectam randul la vaccinare. N-o sa terminam aceasta pandemie daca nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%. Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boala. Multi dintre cetatenii nostri aleg sa treaca prin boala”, a declarat Nelu Tataru, la o televiziune de stiri.

Intrebat despre numarul real de infectari, Tataru a declarat: “Nu stiu daca suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea