Social

# city insurance #polita asigurare #asigurare #rca

Cum poti renunta la polita RCA de la City Insurance. Sfaturile specialistilor

Compania de asigurari City Insurance s-ar afla in pragul falimentului, iar multe serviceu-uri deja refuza sa mai faca reparatii pe aceste asigurari de teama ca nu isi vor mai putea recupera banii. Odata ce aceasta informatia a aparut pe piata, soferii au mai avut parte de o surpriza neplacuta. Preturile la asigurarile RCA au sarit in aer.

 

Astfel, soferii care vor sa renunta la polita RCA de la City Insurance trebuie sa urmeze cativa pasi simpli, pentru a se asigura ca nu vor plati din buzunarul lor reparatiile masinii in cazul unui incident in trafic.

Daniel Apostol, purtator de cuvant ASF, a explicat la Antena 3 ce trebuie sa faca romanii care au deja polite incheiate la City Insurance si vor sa renunte la ele.

”Are un termen de maturitate si daca este valabila si posesorul politei vrea sa renunte la acest asigurator, merge si denunta aceasta polita. Dar cum? Intai se asigura ca respecta legea, adica isi asigura cu RCA autovehiculul la un alt asigurator, ia o noua polita, dupa care merge si denunta polita veche, renunta la ea si cere Fondului de Garantare a Asiguratilor recuperarea sumei ramasa neacoperita din termenul de maturitate”, a explicat Daniel Apostol.

In cazul in care suntem loviti de un sofer care are autovehiculul asigurat la City Insurance, ”facem exact acelasi lucru pe care l-am fi facut daca eram in continuare la asiguratorul enuntat. Adica mergem sa facem constatarea de dauna, se inregistreaza aceasta dauna la Fondul de Garantare a Asiguratilor si, din fericire, pentru ca Fondul de Garantare nu este City, posesorul de polita care are aceasta dauna inregistrata are garantia ca Fondul de Garantare va efectua platile”.

Pe de alta parte, fiind o piata libera, ”managerii de service-uri au propria responsabilitate si libertate daca iau sau nu iau clienti. Insa ar trebui sa inteleaga ca, din momentul in care la City, ASF a retras autorizatia de functionare si FGA preia aceste dosare de daune, FGA nu este City. Service-ul are garantia ca Fondul de Garantare va plati dauna pe care o are inregistrata. Si va plati lucrarile. De altfel, practica de pana acum in care service-urile isi incasau bani foarte tarziu, nu va mai fi. Fondul de Garantare va plati service-urilor contravaloarea reparatiilor efectuate”, a mai spus Daniel Apostol, la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea