Social

Decebal s-a lovit de Attila

Fostul ministru de Finante Traian Remes sustine ca a incercat sa-l schimbe pe controversatul Nicolae Cristea de la conducerea Loteriei si ca PNTCD si UDMR ar fi facut presiuni asupra lui sa numeasca anumite persoane. Candidatul UDMR-ului era omul de afaceri Verestoy Attila .

Chaim Steinberg, un om de afaceri american care a avut relatii comerciale cu Loteria Romana , a lansat, marti seara, la emisiunea Nasul de pe B1 TV, acuzatii deosebit de grave la adresa lui Nicolae Cristea, directorul Loteriei Romane, aflat acum sub urmarire penala. Steinberg a mai spus ca l-ar fi reclamat pe Cristea mai multor ministri de Finante. Dintre acestia, a spus Steinberg, Decebal Traian Remes ar fi vrut sa ia masuri si ar fi incercat in 1999 sa-l demita de la conducerea Loteriei pe Nicolae Cristea. Remes ar fi renuntat sa-l demita in urma unor presiuni, iar Steinberg sugera ca actualul deputat PNL Dan Radu Rusanu ar fi putut fi implicat. Nu este adevarat. In mod sigur, domnul Rusanu nu a avut nici o implicatie vizavi de politica de personal de la Ministerul Finantelor, afirma Remes. Singurul ministru de Finante care a vrut sa-l demita pe directorul Loteriei si nu a avut sprijinul politic necesar luarii unei asemenea decizii a fost Daniel Daianu , care a recunoscut pentru 2 ca Nicolae Cristea a avut sprijin politic in Guvern mai mare decit mine.

Traian Remes sustine ca, in 1999, conducerile PNTCD si UDMR au facut presiuni asupra lui sa numeasca in fruntea Loteriei Romane anumite persoane. Am avut presiuni din partea PNTCD sa-l inlocuiesc pe Cristea si sa pun un om de la PNTCD. Potrivit algoritmului politic, postul de la Loteria Romana a apartinut PNTCD. Ei mi-au propus un om pe care nu-l puteam angaja nici macar ca portar. Dupa aceea, PNTCD a dat locul UDMR-ului. Ei l-au propus pe Verestoy Attila, iar eu le-am spus ca e prea mult, ne-a declarat Remes.

Intrebat in legatura cu postul pentru care a fost propus de sefii sai, Verestoy Attila, actual senator UDMR, ne-a spus, initial, ca informatiile noastre sint eronate. Dupa ce i s-a adus la cunostinta ca sursa informatiilor este chiar Remes, Attila a schimbat foaia: La un moment dat, postul de la Loterie ne-a fost repartizat, in sensul de a sustine politic pe cineva. Daca voiam postul, l-as fi ocupat, ca am auzit ca este platit foarte bine.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea