Social

#nicolae ciuca #certificat verde romania #certificat verde

Cand va fi introdus certificatul verde in Romania. Anuntul facut de premierul Nicolae Ciuca

Premierul Romaniei, Nicolae Ciuca, a facut un nou anunt despre introducerea certificatului verde. Noul sef al Guvernului estimeaza ca va exista o lege in acest sens pana la sfarsitul anului.

 

De asemenea, premierul Ciuca a declarat ca a cerut sprijinul cultelor pentru a ajuta la evitarea raspandirii coronavirusului, dar si pentru a ajuta la cresterea ratei de vaccinare in Romania.

„In acest moment a fost o discutie si o solicitare a reprezentantilor cultelor ca cetatenii sa poata sa beneficieze de aceasta libertate a participa la slujbe fara sa se impuna obligativitatea detinerii certificatului verde.

Este in momentul de fata un proiect care e in dezbatere. Se discuta cu fiecare dintre specialisti si speram intr-un timp cat se poate de rezonabil sa ajungem la o concluzie sa mergem in Parlament si pana la sfarsitul anului sa putem sa avem aceasta lege a certificatului COVID”, a declarat premierul Nicolae Ciuca.

Seful Guvernului a declarat ca se iau in calcul mai multe variante privind implementarea certificatului verde in Romania.

„Legea se va inscrie in parametri reali in ceea ce inseamna incidenta bolii si de asemenea ceea ce inseamna oamenii care au trecut prin boala si beneficiaza de teste. E o chestiune care urmeaza sa fie dezbatuta cu cei care sunt indriuiti si au cunostintele necesare despre acest lucru. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea sa salvam cat mai multe vieti.

Discutia a fost daca vaccinarea este singura solutia. Raspunsul a fost ferm si clar. Vaccinarea este o solutie, iar cea de-a doua complementara vaccinarii este comportamentul, prin comportament intelegem respectul fata de sine, fata de comunitate, tot ce inseamna dorinta de a salva vieti”, a mai precizat premierul Nicolae Ciuca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea