Social

#edu.ro #bac 2015 # promovabilitate bac #rezultate bac

Bac 2015: promovabilitate de 66,41%. Unde poti vedea rezultatele online

Emotii mari astazi pentru elevii de clasa a XII-a care au sustinut probele scrise de la Bacalaureat! Marti, 7 iulie, au fost publicate rezultatele obtinute la examen. Promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului 2015 este de 66,41% inainte de solutionarea contestatiilor, cu peste 7% mai mare decat anul trecut (59,25%).


Cel mai ridicat nivel de promovare este in judetele Cluj (82,18%) si Brasov (78,74%), iar cel mai scazut in Giurgiu (36,06%).

Rata de promovare in Capitala este de 68%, superioara cu 9,7% celei de anul trecut.

Singurele judete cu o rata de promovare sub 50% sunt Giurgiu (36,06%), Ilfov (40,92%) si Teleorman (42,73%). In cinci judete - Gorj, Salaj, Teleorman, Giurgiu si Braila -, procentul de promovare din aceasta sesiune este inferior celui de anul trecut, in timp ce in restul judetelor se inregistreaza o majorare de pana la 11,9%.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat, inainte de contestatii sunt 63 de medii de 10, in scadere fata de anul trecut, cand au fost 104. Cele mai multe medii de 10, respectiv noua, sunt in judetul Timis.

Media minima de promovare, pe disciplina, este 5, iar media finala, totala, a tuturor disciplinelor, necesara pentru promovarea bacalaureatului, este minimum 6.

Rezultatele, inainte de contestatii, au fost afisate marti dimineata, la scolile unde candidatii au sustinut examenul. Rezultatele finale pot di consultate aici.

Contestatiile pot fi depuse tot marti, intre orele 16.00 si 20.00, acestea urmand sa fie solutionate in perioada 8-9 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice in 10 iulie.


 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.