Social

#eliberare adeverinte # adeverinta de vaccinare #dovada de vaccinare #cnp #vaccin

Ai nevoie de o dovada de vaccinare cu CNP? De unde o poti lua

Persoanele care vor avea nevoie de o dovada de vaccinare (cu CNP) impotriva coronavirusului, indiferent de motiv, o vor putea lua de la INSP. 

 

Anumite companii sau institutii pot cere o astfel de dovada. Documentul care se elibereaza in momentul administrarii vaccinului nu contine CNP-ul. Prin urmare, daca ai nevoie de o dovada cu CNP va trebui sa soliciti eliberarea unei adeverinte la INSP.

 Precizarea a fost facuta de reprezentantii Comitetului national de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV), la intrebarile G4Media.ro.

Dovada pe care o primesc persoanele vaccinate in Romania este redactata in limbile romana si engleza, insa nu contine CNP, ci doar seria si numarul cartii de identitate, alaturi de adresa, varsta, sex. Cartea de identitate poate sa expire la un moment dat, iar in plus aceasta poate sa nu fie recunoscuta ca document de companii si institutii din alte tari.

Reprezentantii CNCAV au precizat ca decizia de a nu inscrie CNP in dovada de vaccinare a fost luata „pentru evitarea situatiilor in care adeverinta de vaccinare ar fi instrainata/pierduta si care ar genera reale prejudicii persoanei in cauza. S-a incercat reducerea la minimum a datelor persoanele continute”.

Insa daca o persoana are nevoie ca aceasta adeverinta sa includa si CNP, poate sa solicite Institutului National de Sanatate Publica (INSP) eliberarea unui document cu aceste date, au precizat acestia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea