Social

#cod galben anm #avertizare ANM #cod galben de ninsori #atentionare anm #anm #ninsori #vreme rea

ANM: Cod galben de ninsori! Ninge si in Capitala

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori valabil penttru urmatoarele zile. Acesta va afecta, potrivit meteorologilor si Bucurestiul.

In intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 sunt vizate fenomene precum ninsori moderate cantitativ si intensificari ale vantului in mai multe regiuni ale tarii.

„In intervalul mentionat, in Muntenia, Dobrogea si local in Moldova si la munte temporar va ninge, in general moderat cantitativ.

In regiunile estice si sud-estice vantul se va intensifica treptat si local vor fi rafale in general de 50...60 km/h. In Carpatii Meridionali si de Curbura rafalele vor atinge in general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 m se vor depasi 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolita si zapada spulberata.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ninsori

In intervalul 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00, intra in vigoare un cod galben de vreme rea care vizeaza fenomene precum ninsori insemnate cantitativ in jumatatea de sud-est si viscolite in Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei.

„Local in jumatatea de sud-est a tarii vor fi intervale cu ninsori insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada neuniform si consistent. In Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei vantul va avea rafale in general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

In perioada 26 ianuarie ore 18:00 – 28 ianuarie ora 10:00, Bucurestiul nu va fi ocolit de vremea rea. Sunt anuntate precipitatii sub forma de lapovita, ce se vor transforma in ninsoare, dar si vant care la rafala poate ajunge pana la 40 km/h. 

“Vremea va fi inchisa. Incepand din seara zilei de marti (26 ianuarie) si pana in dupa-amiaza zilei de miercuri (27 ianuarie), temporar se vor semnala precipitatii la inceput sub forma de lapovita, apoi va ninge si se va depune strat de zapada neuniform, in general, de 8...12 cm. Vantul va sufla slab si moderat, trecator cu unele intensificari, ce vor atinge la rafala 35...40 km/h. Temperatura minima de miercuri dimineata va fi -1...0 grade, iar maxima va fi de 1...2 grade. In noaptea de miercuri spre joi (27/28 ianuarie) temperatura va scadea spre -3...-1 grad.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea