Social

#avertisment vreme rea #avertisment anm # cod portocaliu de viscol #anm #viscol #vremea #starea vremii

ANM: Cod portocaliu de viscol! Care sunt zonele afectate si cum este vremea in restul tarii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de tip cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol valabil in urmatoarea perioada. 

COD GALBEN de ninsori viscolite

In intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 sunt anuntate fenomene meteo precum ninsori viscolite in Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei.

„In Dobrogea, estul Munteniei si in sud-estul Moldovei va continua sa ninga moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada neuniform si consistent, iar vantul va avea rafale in general de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de viscol

In intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 27 ianuarie, ora 21:00 ANM a emis un cod portocaliu de viscol si de vizibilitate reduca in Constanta si Tulcea.

„In cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), in judetele Constanta si Tulcea vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale de 70...80 km/h, va ninge insemnat cantitativ, zapada va fi viscolita si troienita, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in restul tarii

In intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 10:00 vremea va fi normala pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, dar se vor manifesta intensificari ale vantului. 

„In regiunile estice si sud-estice vantul va prezenta intensificari si local vor fi rafale in general de 50...60 km/h. In zona Carpatilor Meridionali si de Curbura rafalele vor atinge in general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depasi 75...85 km/h si va fi viscol.

In centrul si sudul Munteniei si local in Moldova, precum si in zonele de munte temporar va continua sa ninga.”, anunta ANM.

Vremea in Bucuresti

In perioada 27 ianuarie ore 10:00 – 28 ianuarie ora 10:00 se va mentine o vreme inchisa in Bucuresti. La amiaza temperaturile vor ramane scazute si se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare. 

“Vremea se va mentine predominant inchisa. La ora 10 grosimea stratului de zapada era neuniforma si masura intre 5 si 10 cm, iar pana spre dupa-amiaza, temporar, vor mai fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se vor mai depune 1...3 cm. Astfel la finalul intervalului este estimata o grosime a stratului de zapada de 6...12 cm. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de -3...-2 grade. Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentele informatii meteorologice, in functie de evolutia si intensitate”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea