IT & C

#ibasket electrolux #masina de spalat #generatie internet

iBasket, proiect de masina de spalat Electrolux

De ce am discuta la aceasta sectiune despre masini de spalat ? Foarte simplu, pentru ca cea mai noua gaselnita din ograda Electrolux este cat se poate de interesanta.

Chiar daca nu ti se pare asa, in randurile urmatoare vei descoperi ca aceasta electronica este surprinzator de inteligenta, lucru de care multi dintre noi au nevoie.

Generatie lenesa

Suntem o generatie a internetului. Nu mai stim sa spalam haine si nici nu avem timp pentru asa ceva. Este clar ca in scurt timp garderoba proprie se va transforma intr-un morman de material murdar .

De obicei fiecare dintre noi depoziteaza hainele murdare intr-un cos care mai tarziu trebuie carat la spalatorie , asta in cazul in care hainele nu sunt aruncate direct in masina de spalat pana cand nu mai exista loc in ea.

Nemtii si masinile de spalat

Masina de spalat nu exista din secolul nostru, ci istoria ei merge ceva mai devreme in timp, chiar prin anii 1700. Pe atunci arhidiaconului Jacob Christian Schäffer descria in scrisoarea lui Die bequeme und höchstvortheilhafte Waschmaschine, scrisa la Frankfurt in 1767, mai multe masini de spalat ale epocii.

Jacob Christian Schäffer descria ca a descoperit masina de spalat in timp ca cauta in Italia o alta masina, de vopsit hartie. Pe atunci masinile de spalat se numeau "Holländer".

iBascket, solutia olandeza

Iata ca din randurile designer-ilor se ridica un finalist al competitiei Electrolux's 2008 Design Lab, care vine cu o idee ce promite sa fie solutia ideala pentru o generatie lenesa: masina de spalat iBasket.

Guopeng Liang, student la universitatea Tongji University din China, a creat ceea ce se numeste "o solutie pentru generatia internet, mai precis, o masina de spalat si spatiu de depozitate".

iBasket are un sistem de aer care nu impiedica mentinerea mirosului neplacut al hanelor murdare, dar mai important este faptul ca acesta va incepe sa spele automat atunci cand o anumita greutate de haine s-a strans in cuva.

Un alt lucru important este ca aceasta masina nu trebuie supravegheata prea mult. iBasket este conectat la internet prin Wi-Fi, astfel, in timp pe utilizatorul sta la computerul personal, atunci cand hainele sunt curate, acesta va fi atentionat print-un mesaj.

Date tehnice

Datele tehnice ale acestei masini de spalat nu sunt multe si asta pentru ca masina este doar in stadiul de proiect. iBasket are dimeniuni de 46 x 60 cm (diametru x inaltime) si poate spala intre 3 si 5 kg de haine, adica aproximativ 3 tricouri si 2 pantaloni.

Nu se stie daca acesta masina va vedea lumina zilei, dar este sigur una dintre cele mai intelinge masini de spalat care s-au inventat pana la ora actuala. Singura ta problema se rezuma la faptul ca tot va trebui sa te ridici din scaun pentru a schimba tura de haine sau macar sa le sortezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele