IT & C

Barbatii devin mai uituci decat femeile

Potrivit noilor cercetari, barbatii au mai mari sanse sa aiba probleme de memorie la batranete decat femeile.

Potrivit unor studii realizate de catre Academia Americana de Neurologie din Chicago, barbatii au de doua ori mai multe sanse sa aiba probleme de memorie si cognitie cand ajung la 70 de ani, informeaza Daily Telegraph.

Cercetarile reflecta, de altfel, faptul ca barbatii traiesc de obicei mai putin decat femeile. Doctorul Rosebud Roberts de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota , spune ca “Acesta este unul dintre primele studii care sa determine prevalenta unei usoare deteriorari cognitive ale unor barbati si femei selectati aleatoriu dintr-o comunitate pentru a participa la studiu”.

2.050 de oameni dintr-o comunitate din Minnesota, cu varste cuprinse intre 70 si 89 de ani, au fost intervievati, examinati si supusi unor teste cognitive pe patru zone: memorie si alte functii executive, care au de-a face cu discernamantul si capacitatea de a rezolva unele probleme. Toti au fost supusi de asemenea unor teste care sa le surprinda capacitatea de a interpreta informatia verbala si vizuala.

In general, s-a observat ca aproximativ 15% din intregul grup prezinta o usoara deteriorare cognitive, dar barbatii erau de 1.67 ori mai predispusi la aceasta deteriorare, dar si la probleme de memorie si capacitati cognitive, decat femeile. Rezultatele si-au pastrat acuratetea indiferent de educatie sau de statutul civil.

Studiul sugereaza, de asemenea, ca usoara deteriorare a functiilor cognitive la barbati intarzie progresul spre stari de nebunie; pe de alta parte, femeile dezvolta astfel de stari mult mai repede.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele