IT & C

Ciornele lui Darwin – online

Ciornele lui Charles Darwin la binecunoscuta sa lucrare ce a pus bazele teoriei evolutioniste, “Originea Speciilor”, au devenit disponibile online!

Pana acum, aceste ciorne erau disponibile numai specialistilor de la biblioteca Universitatii Cambridge , informeaza BBC News.

Notele si ciornele lui Darwin fac parte din cele peste 20.000 de pagini scrise de naturalistul englez din secolul XIX , doctorul John van Wyhe spunand chiar ca arhiva online este atat de mare incat ar fi nevoie de aproximativ doua luni pentru a descarca o pagina pe minut.

Doctorul van Wyhe spune ca “Hartiile lui arata cat de detaliate erau cercetarile sale. Familia sa dintotdeauna si-a dorit ca hartiile si manuscrisele lui Darwin sa fie disponibile oricui ar vrea sa le citeasca”.

In acest fel, oricine va dori va putea avea acces la gandurile, cercetarile si perspectiva globala a lui Darwin, care a nascut mari controverse pana acum. In ultimele decenii, asupra perspectivei pe care o infatiseaza darwinismul si neodarwinismul s-au iscat nenumarate controverse mai ales in lumea anglo-saxona, unde au avut loc chiar procese.

Deceniile de dupa cel de-al doilea razboi mondial au inceput sa puna sub semnul intrebarii multe dintre ideile exprimate de Darwin in “Originea Speciilor”, intrucat teoria straturilor geologice dar si fosilele-legatura ce ar fi trebuit sa valideze evolutionismul au fost puternic zdruncinate.

Dar miza perspectivei pe care o dezvolta teoria evolutionista – si ale carei elemente nu stau intotdeauna in domeniul stiintei, ci-l depasesc – sta in punerea sub semnul intrebarii a referatului biblic al creatiei si a influentelor sociale pe care acesta le are.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele