Financiar

#Mobile Marketing si Mobile Advertising #strategii de marketing

Mobile Marketing si Mobile Advertising – Obligatorii in orice Strategie de Marketing

Peste 90% dintre romani, din toate categoriile de varsta, detin un smartphone; iar tinerii sunt cei mai conectati, petrecand peste 3 ore zilnic navigand pe internet, conform Global Media Intelligence Report 2019. In acest context, Mobile Marketingul n-are cum sa nu fie o parte integranta a oricarei strategii serioase de marketing.

 

Mobile Marketing inglobeaza orice activitate de marketing care vizeaza utilizatorii de dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete). 

Mobile Marketing este un termen general, un concept umbrela, care include printre altele si mobile advertising, SMS Marketing. Mobile advertising include orice forma de publicitate livrata pe dispozitivele mobile, iar SMS Marketing include mesaje livrate direct in aplicatia de mesagerie a telefonului mobil.

Mobile Marketing sau cum sa te prezinti clientilor care folosesc dispozitive mobile

Mobile Marketing include strategii si tehnici precum:

  • content marketing livrat via site-uri mobile-friendly, user-friendly;
  • native advertising (reclama care nu pare reclama);
  • promovare pe retele sociale (utilizatorii de dispozitive mobile se conecteaza mai frecvent si petrec mai mult timp pe retelele sociale si pe aplicatiile asociate);
  • context marketing (livrarea continutului potrivit, oamenilor potriviti, la momentul potrivit);
  • notificari prin SMS livrate prin pluginuri SMS pentru e-commerce;
  • notificari push app (aplicatii pe telefoane mobile).

Asadar, prin Mobile Marketing, adaptezi reclamele la dispozitive si la comportamentul utilizatorilor de smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive mobile. Formatele pot varia, deoarece multe platforme de socializare, site-uri web si aplicatii mobile ofera propriile optiuni de anunturi sponsorizate.

Strategia Mobile Marketing poate include utilizarea tehnologiei pentru a crea si a optimiza site-uri web care sa se afiseze corect pe smartphone-uri si tablete, care sa se incarce repede pe aceste dispozitive sau crearea de aplicatii pentru telefoane mobile.

In strategia de Mobile Marketing se mai utilizeaza tehnologia pentru a personaliza mesajele si reclamele in functie de preferintele, obiceiurile sau locatia utilizatorilor. De exemplu, unele reclame pot fi livrate numai atunci cand un utilizator de wifi se afla in imediata apropiere a unui centru comercial. Sau livrezi mesaje promotionale personalizate in functie de achizitiile anterioare. Ori primesti mesaje SMS cand semnalul  telefonului indica faptul  ca ai intrat intr-o anumita zona de interes.

Mobile advertising sau cum sa livrezi reclame adaptate dispozitivelor mobile

Cum spuneam si mai sus, mobile advertising se refera la orice forma de publicitate livrata pe dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile si tabletele.

Mobile Advertising include:

  • notificari push web si app
  • bannere publicitare
  • videoclipuri publicitare
  • anunturi sponsorizate text
  • campanii publicitare prin SMS, MMS
  • campanii publicitare prin aplicatii chat (Viber, Whatsapp, Facebook Messenger)

O strategie din ce in ce mai des utilizata in Mobile advertising, de catre afacerile care nu au o baza de date cu numere de telefon, consta in trimiterea de SMS-uri catre o baza furnizata de operatorii GSM, segmentata si filtrata dupa anumite criterii.

De exemplu, SendSMS.ro, in parteneriat cu Vodafone si Orange Romania, poate realiza si livra campanii de mobile advertising catre baza de date de clienti a operatorilor GSM, segmentata si filtrata pe criterii precum: gen, localitate, venit lunar, tip de telefon, bonitate financiara, comportamente, activarea serviciului Roaming + tara in care a fost folosit.

Fii in pas cu vremurile! Integreaza Mobile Marketing in strategia ta pentru 2021!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea