Financiar

#metode simple de economisire #economisire bani #economie #bani #sfaturi economisire bani

Cum poti face economie la bani? Metode simple prin care poti reusi sa pui bani deoparte

Un lucru este sigur, pentru a avea bani trebuie sa muncesti, iar aici ne referim la oamenii care merg la serviciu, care lucreaza zi de zi si care cunosc valoarea banilor. Cei ca spun ca banii nu sunt importanti pentru ei, probabil nu au fost in situatia de a nu-i avea sau nu stiu cu adevarat ce inseamna saracia.

 

Cum poti face economie la bani? "Se spune ca banul economisit este castigat de doua ori."

Verifica cu atentie cheltuielile pe care le faci in mod regulat in fiecare luna. Aici ne referim la gaz, energie electrica, apa, asigurari, telefonie mobila, cablu, internet si altele. De exemplu este posibil sa observi ca intr-o luna ai platit mai mult decat de obicei la o factura, este bine sa afli motivul, si eventual sa faci in asa fel incat sa-ti reduci din cheltuieli. De exemplu poti folosi becuri economice pentru a-ti reduce cheltuielile la energia electrica.

Urmareste ofertele care apar la supermarketuri! Acestea apar periodic in revistele distribuite, alege exact ceea ce iti convine, pentru a plati mai putin. Poti cumpara produse neperisabile (ex. sapun, hartie igienica) pe care le folosesti zi de zi, atunci cand sunt scoase la vanzare la oferta si au un pret accesibil pentru tine astfel incat sa-ti reduci din cheltuieli.

Intotdeauna trebuie sa fii atent la preturi, nu te lasa niciodata pacalit. Este bine sa verifici mereu produsele pe care le cumperi frecvent, luna de luna, sa faci o lista cu acestea si cu preturile lor, pentru a observa ce variatii de pret exista si daca realizand cumparaturile la respectivul supermarket esti intr-adevar in avantaj. O astfel de verificare se face in timp, doar asa poti sti exact daca esti sau nu pacalit. Treptat vei descoperi avantajele sau dezavantajele oferite de fiecare supermarket si vei putea face comparatie intre ele. Astfel vei sti care este cea mai buna optiune la cumparaturi pentru tine.

Pentru multi timpul este foarte pretios, pentru ca inseamna bani. De aceea ei atunci cand au o problema in familie, de exemplu o inmormantare considera ca sunt in avantaj sa apeleze la ajutorul unei firme ce ofera astfel de servici speciale, cum este de exemplu firma de pompe funebre Bucuresti si astfel sa rezolve in scurt timp foarte multe lucruri, iar cheltuielile sa fie si ele reduse.

Nu opta pentru lucruri ieftine! Ieftin cumperi, ieftin ai! Cumpara aparate electrocasnice care sunt durabile in timp, care sunt de calitate inalta. Daca alegi un lucru de calitate este posibil sa faci economie la energie si aparatul sa te tina si un timp indelungat. Intotdeauna cand achizitionezi un aparat electrocasnic este bine sa te informezi din timp, sa citesti recenzii despre acesta si sa afli diferite opinii vizavi de alte produse pentru a face comparatie.

Iti poti reduce din cheltuieli daca iti faci singur anumite produse in loc sa le cumperi. De exemplu poti folosi pentru curatenia instalatiilor sanitare clorul in loc de alte produse comercializate (cum este Domestos). Oricum clorul are o putere de curatare foarte buna si se regaseste in cantitate mica ca ingredient in produsele de acest fel de la magazin, care sunt mai scumpe si care nu sunt la fel de eficiente. Un alt produs pe care trebuie sa-l ai acasa este otetul. Acesta ajuta la curatarea gresiei, faiantei, sticlei, etc. Otetul natural din vin este bun la aproape orice.

In ceea ce priveste produsele cosmetice, decat sa platesti mult pentru tot felul de creme ce promit o ingrijire perfecta a pielii, mai bine alegi produsele naturale de ingrijire, cum sunt mastile cosmetice din fructe si legume de sezon (ex. castravete, caise), iaurt, miere, galbenus de ou. Nu este deloc greu sa iti faci acasa propriile produse cosmetice naturale.

Intotdeauna cand cumperi un produs trebuie sa citesti cu atentie eticheta. Este bine sa afli unde a fost fabricat, daca este intr-adevar un produs de marca (pentru ca acestea sunt mai scumpe), daca merita sa platesti mai mult pentru calitatea acestuia.

Cand vine vorba despre distractii este bine sa nu faci risipa de bani. De exemplu, ocazional, de ziua ta iti poti invita prietenii la tine acasa decat sa mergi in oras si sa cheltui foarte multi bani la un restaurant unde meniul este foarte scump si nu intotdeauna pe gustul acestora.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea