Editorial

#boala secolului #prieten #prietenie #falsitate #boala

O noua boala afecteaza oamenii secolului XXI! Vezi despre ce e vorba

Prietenia ar trebui sa fie cea mai frumoasa legatura dintre doua persoane. Nu conteaza daca aceste persoane sunt rude, cunostinte vechi sau doi straini care abia s-au cunoscut. Ca insemnatate, in plan personal, prietenia ar trebui sa fie undeva in apropierea familiei. Dar oamenii din ziua de azi sufera de o boala crunta: falsitatea.

Fiecare persoana a avut de suferit cel putin o data din cauza unui, asa-zis, prieten. In ziua de azi acest cuvant nu mai are nicio legatura cu ceea ce ar trebui sa fie. Un prieten se presupune ca este o persoana apropiata tie, pe care te poti baza oricand, la orice ora. Dar in societatea zilelor noastre un prieten este primul care te va dezamagi, el este cel dintai care iti va intoarce spatele cand iti va fi mai greu.

De cate ori nu am auzit: “M-a inselat cu cel/cea mai bun/a prieten/a.” sau “Era prietenul meu cel mai bun, aveam incredere in el”. Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem cu totii in aceasta situatie este ce i-a determinat pe acei oameni sa renunte la aceasta virtute? Caci a fi prieten cu cineva si a-i darui acelei persoane prietenia ta sincera este o virtute, o calitate morala la care majoritatea a renuntat.

Prieten – un cuvant lipsit de sens

Daca in dictionar ni se spune ca pritenul este o persoana de care cineva este legat printr-o afectiune deosebita, bazata pe incredere si stima reciproca, pe idei sau principii comune, in realitate lucrurile stau complet diferit. Cuvantul a devenit lipsit de sens, astfel oamenii se numesc prieteni, dar in momentul in care nu mai sunt impreuna prietenia s-a incheiat: incep sa se barfeasca, sa se desconsidere unul pe altul in fata altor oameni, iar in unele cazuri chiar sa isi faca rau unul altuia.

Din pacate, in loc ca lucrurile sa evolueze, in loc sa invatam sa fim mai buni unii cu altii, noi devenim mai rai. Devenim superficiali, ignoranti si dezinteresati. Dramele sociale sunt subiectele noastre preferate, dar nu facem nimic ca sa ajutam la schimbarea lucrurilor. Asa ca, draga prietene care citesti asta daca te regasesti in poza de mai sus, te rog sa te mai gandesti o data la sensul cuvantului prietenie, nu insela increderea oamenilor – din contra, fii tu cel care e mai bun, fii tu cel care ajuta.

“Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima” - Gabriel Garcia Marquez

Miruna Moldoveanu, Redactor Acasa.ro

Sursa imagini: Facebook.com, Pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea