Editorial

#povesti de la cititori #pisici #caini #fotografii de la cititori #animale de companie

Adriana Micsa, cititoare Acasa.ro: “Unii oameni iau animale ca sa le fie de folos in loc de sonerie!”

Adriana Micsa, in varsta de 68 ani, din Bucuresti, are animale de companie de 30 de ani! Cititoarea acasa.ro marturiseste ca animalele de companie i-au oferit intotdeauna linistea de care a avut nevoie! Ca orice iubitor de animale, Adriana Micsa este revoltata ca, in 2018, inca exista oameni care “iau animale  sa le fie de folos in loc de sonerie sau sa ii pazeasca sau, in cazul pisicilor, sa ii scape de soareci si sobolani”.
 
Cititoarea noastra ne-a impartasit una dintre cele mai triste povesti in care ar putea fi vreodata imiplicate animalele, dar vestea buna este ca finalul este unul fericit! Doamna Micsa a salvat niste suflete abandonate in ger, le-a oferit un camin si le ingrijeste chiar si in ziua de azi!

“Pisicile le-am gasit in poarta cu cusca cu tot, mamica si trei puisori. Era ora 22 si cand sa deschid poarta am zarit o cusca...era frig afara si ploua mocaneste. Am luat cusca in casa si pana a doua zi am stat numai langa ei. Mamica era speriata si infometata si risca sa ramana fara lapte care este foarte important in hranirea micutilor. A doua zi, de dimineata, am plecat la veterinar sa vad ce pot face pentru a-i ajuta pe pisoi. Daca mama lor nu i-ar mai fi putut alapta atunci ei ar fi putut muri de foame. Veterinarul mi-a dat un lapte special pentru ei si asa au reusit sa supravietuiasca. Din noaptea aceea frigurioasa si pana in ziua de azi au ramas alaturi de mine. Din pacate mamica lor s-a stins, cred ca avea o boala nedefinita...imi vine sa plang si acum dupa ea. Fostul stapan o lasase in fata portii, langa mine aflandu-se un cabinet veterinar. Special adusese cusca acolo, credea ca o vor lua medicii. Nimanui nu i-a pasat! Dupa mai mult timp am aflat ca il cunosteam pe stapan. Asta e lumea !"

 

Adriana Micsa ne-a mai spus ca dragostea pentru animale este ceva ce inveti de acasa, asa cum inveti sa te speli pe dinti sau cum inveti sa iti legi sireturile.

“Ador animalutele si i-am invatat si pe nepoteii mei sa fie atasati de ele, sa le ocroteasca si sa le ingrijeasca. Astfel, cei mici au ajuns si ei la randul lor sa iubeasca cateii si pisicutele din familia noastra."

Adriana Micsa ne-a mai spus ca nu concepe viata fara animale si ca o infurie modul in care unii oameni se comporta cu animalele.

"Nu as putea sa imi imaginez o lume fara animale de companie sau o viata lipsita de acestea. Chiar daca uneori imi este dificil sa fac curat in urma lor, fiintele acestea sunt pentru mine un balsam al sufletului si imi confera o liniste interioara. Ma infurie cand vad caini atarnati in lant ...imi vine sa merg sa ii dezleg si sa le cer socoteala stapanilor. Unii oameni iau animale doar pentru un scop anume: sa le fie de folos in loc de sonerie sau sa ii pazeasca sau, eventual, pisicile sa ii scape de soareci si sobolani. Asta e tara in care traim... ramasi in urma rau de tot si fara un pic de respect fata de aproapele nostru, fie el si animal!"

 

Miruna Moldoveanu, Redactor Acasa.ro

Pentru tine ce reprezinta animalele de companie? Daca vrei sa ne impartasesti parerea ta, ne poti scrie la adresa de e-mail: miruna.moldoveanu@acasa.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea