Cariera

#strainatate #munca #job #roman

Romanii isi pot lua joburi in strainatate cu mai multe facilitati

Piata locurilor de munca din strainatate este inca deshisa pentru romani. Pentru ca acest schimb de forta de munca cu exteriorul a scazut, aplicantii de acum beneficiaza de mai multe beneficii pentru a porni la drum. Cele mai cautate domenii sunt medicina si constructiile.

Romanii care vor sa munceasca in strainatate cauta joburi care nu necesita studii superioare, cum sunt cele de receptioner, baby-sitter sau muncitor in constructii. De cele mai multe ori insa, somerii romani cauta locuri de munca tot in tara, pentru ca, spun ei, oferta externa a scazut din cauza crizei.

Cele mai cautate domenii sunt medicina (umana si veterinara), stomatologia, constructiile (alaturi de amenajari si instalatii), baby-sitting , menaj si servicii de curatenie , IT si servicii pentru hoteluri si restaurante.

Cei care se decid acum ca isi doresc un loc de munca peste hotare pot alege din ofertele firmelor de recrutare, care au inca oferte, desi mai putine decat inainte de inceputul crizei. Potrivit Evenimentul Zilei, pentru aplicanti exista insa mai multe facilitati: lipsa comisionului perceput aplicantului, cursuri gratuite pentru diferite limbi straine sau asistenta pentru gasirea unei locuinte in tara de destinatie etc..

In ce priveste tarile care ofera cele mai multe locuri de munca, acestea sunt Anglia, Franta, Germania, Cehia, Norvegia, insa si de acum obisnuitele Spania si Italia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea