Cariera

#studiu #vacanta #angajat #concediu #criza

Mai mult de jumatate din angajatii romani nu au plecat in vacanta in 2009

Criza a lasat romanii fara concedii . Aproximativ 54% dintre angajatii din tara noastra au renuntat, in acest an, la vacanta , din cauza ca le-au scazut veniturile, fapt care ii plaseaza in topul europenilor care au facut economii in acest fel.

In studiul realizat de Uniunea Europeana in randul cetatenilor sai se arata ca Romania se afla pe locul al treilea in topul europenilor care au facut economii in acest an eliminand concediul de pe lista prioritatilor. Tara noastra este devansata de Slovacia si Malta, cu 57,9, respectiv 60,8% dintre cetateni care au renuntat la concedii pentru a face economii. La polul opus se afla Finlanda, 88 la suta dintre respondenti spunand ca au fost in vacanta in acest an.

Potrivit Adevarul, dintre cei 46% dintre romani care au fost totusi in vacanta in acest an, aproape jumatate a raspuns ca si-au micsorat bugetul de vacanta.

In plus, dintre cei care au mers in concediu in 2009, numarul celor care au ales destinatii externe a fost mai mic. Aproximativ 68% dintre respondenti spun ca si-au petrecut sau isi vor petrece vacanta in tara, in timp ce aproape 23 de procente au mers ca turisti in statele europene.

Insa nici pronosticul privind vacantele de anul viitor nu arata cu mult mai bine. Aproape o treime dintre respondenti cred ca isi vor sacrifica concediul din 2010, in timp ce doar 12% dintre romani sunt siguri ca vor merge in vacanta la anul.

La studiul realizat in luna septembrie de Comisia Europeana in statele UE au raspuns 1.010 romani.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea