Stiinta & Tehnologie

#dizabilitati #telenie mobila #serviciu #orange #cronos vocal

Se lanseaza serviciul pe mobil pentru persoanelor cu dizabilitati

Operatorul de telefonie mobila Orange va lansa in premiera un serviciu dedicat persoanelor cu dizabilitati .

Aceasta se numeste Cronos Vocal . Prin intermediul lui persoanele cu deficiente de vedere primesc vocal informatii despre abonamentul propriu.

Cum se activeaza?

Cronos Vocal se activeaza prin solicitarea titularului la Serviciul Clienti, iar in termen de 48 de ore acesta poate suna gratuit la numarul 7741 unde afla numarul de minute disponibile pana la sfarsitul lunii de facturare si valoarea costului suplimentar.

Spre deosebire de serviciul standard care ofera informatiile de mai sus printr-un mesaj scris, nefolositor persoanelor nevazatoare sau slab vazatoare, Cronos Vocal foloseste vocea unui robot pentru a transmite aceleasi date.  Serviciul a fost lansat luni, 8 decembrie.

"In Romania exista aproximativ 80.000 de persoane inregistrate cu deficiente de vedere, iar multe dintre acestea folosesc serviciile de telefonie mobila", a declarat Sorin Blideran, Senior Product Manager Orange Romania.

Program complet

Sustinerea persoanelor cu deficiente de vedere si de auz face parte din strategia Orange de responsabilitate sociala . Inca din anul 2004 compania a incheiat un parteneriat durabil cu fundatia Light into Europe dedicat integrarii in societate a tinerilor cu afectiuni senzoriale.

Astfel, acestia beneficiaza de materiale educationale si de echipamente speciale, de consiliere in alegerea unei cariere si de un centru de resurse. Programul este unul de lunga durata care se va dezvolta astfel incat sa includa toate scolile speciale din tara si toate familiile cu deficienti.

"Prin lansarea Cronos Vocal, o solutie noua pe piata locala, clientii Orange care sufera de afectiuni de vedere vor obtine vocal informatii actualizate despre abonamentul propriu si isi vor putea gestiona contul mai usor", a mai spus Sorin Blideran.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea