Stiinta & Tehnologie

#versus #samsung beatb #nokia xpressmusic #telefon mobil #muzica

Samsung M3510 BeatB versus Nokia 5220 XpressMusic

Samsung M3510 BeatB si Nokia 5220 Samsung-ul suporta mesaje SMS, MMS si e-mail. In tabara opusa, Nokia vine in plus cu functii de Push e-mail si mesaje instant. Dar trimiterea mesajelor se face in acelasi fel si ambele telefoane au doua casute postale, una dedicata mesajelor SMS/MMS si alta e-mail-urilor. Protocoalele suportate de ambele telefoane sunt cele standard POP3 si IMAP4.

Camere foto modeste

Criteriul mai putin important al celor doua telefoane este camera foto, care in cazul ambelor terminale este de 2 MP. Ambele fac capturi de imagini la rezolutia maxima de 1600 x 1200 pixeli si capturi video modeste. Totodata, nici unul din telefoane nu dispune de flash.

Calitatea imaginilor nu este cea mai buna. In lumina naturala ai mai multe sanse de fotografii mai reusite. Telefoanele au aproximativ aceeasi perfomanta si vor aplica automat efecte de Sharpen pe imaginile captate, iar culorile nu sunt cele reale.

In unele situatii imaginea este prea expusa la lumina, iar in conditii de iluminare slaba, ambele telefoane isi pierd din "autofocus". Totusi, imaginile captate de Samsung BeatB sunt mai bune decat cele ale lui Nokia. Cel de al doilea expune obiectul la lumina prea mult.

Do,Re,Mi la puterea a doua

Capacitatile muzicale sunt cele mai importante, pentru ca ambele terminale sunt muzicale. Atat Samsung, iar acum cei cu urechile mici se pot bucura de muzica la telefon pentru ca BeaB vine cu un set special de casti audio intra-auriculare . In schimb, Nokia a pastrat aceleasi casti deranjante pentru cei cu urechile mici.

Dar pentru ca telefonele dispun de mufa standard de 3,5 mm, acestea pot fi inlocuite cu usurinta cu altele. Singura problema este ca fara castile originale, in ambele cazuri, utilizatorul nu va avea handfree-ul la dispozitie.

Atat Samsung M5310, cat si Nokia 5220 vin cu radio FM cu RDS incorporat. Pentru folosirea lui este necesara atasarea castilor pentru ca acestea au rol de antena. Cautarea posturilor radio se face manual din butonul de navigare a D-pad-ului.

Ultimul cuvant

Cele doua terminale sunt foarte asemanatoare. In afara de infatisare, din punct de vedere al prestatiei cele doua se descurca aproape la fel. Capacitatile muzicale nu sunt deloc mediocre, din contra chiar foarte bune, mai ales ca terminalele nu sunt high-end-uri.

Singurele incoveniente sunt prezentate de blocarea tastelor de control al player-ului atunci cand si restul sunt blocate. Preferinta fata de o marca va fi punctul de placare pentru achizitionarea unuia sau altuia.

Galerie foto Samsung M3510 BeatB versus Nokia 5220 XpressMusic

Galerie foto cu imagini comparative intre Samsung M3510 BeatB versus Nokia 5220 XpressMusic

Captura video realizata cu Samsung M3510 BeatB


Captura video realizata cu Nokia 5220 XpressMusic

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea