Stiinta & Tehnologie

#ecologic #sony ericsson #substante chimice

Sony Ericsson, lider in eliminarea emisiilor chimice

ong> Sony Ericsson a fost recunoscut pentru rolul de lider in domeniul eliminarii substantelor daunatoare din produsele sale.

Compania a fost recunoscuta intr-un raport publicat de ChemSec si Clean Production Action pentru solutiile adoptate in crearea de produse "verzi" ce nu contin substante chimice care au la baza brom sau clor.

1 din 7

Raportul analizeaza sapte companii(Sony Ericsson, Apple, Seagate, DSM Engineering Plastics, Nan Ya, Indium si Silicon Storage Tehnology) recunoscute pentru strategiile adoptate in domeniul eliminarii emisiilor chimice.

Sony Ericsson a decis inca din 2001 inlaturarea substantelor chimice din produsele sale. Astfel, acestea nu contin, in proportie de 99,9%, emisii de brom si nici PVC . Pana in prezent, compania a expediat peste 350 milioane de telefoane care nu contin PVC sau emisii de brom. In luna iunie a acestui an, Sony Ericsson a lansat pe piata doua produse din gama GreenHeart care continua politica de pionierat a companiei in domeniul protectiei mediului.

Date din raport

Raportul puncteaza nu numai procesul de inlaturarea substantelor toxice din produse, dar si decizia luata de joint-venture de a inventaria produsele chimice folosite in linia de productie.

In mai 2008, Sony Ericsson a inceput sa implementeze un sistem de declarare a materialelor folosite in procesul de realizare a telefoanelor, colectand informatii de la furnizori.

De asemenea, compania a depasit cerintele directivei U.E. in ceea ce priveste Restrictiile de Folosire a Substantelor Periculoase (RoHS), care a fost implementata in 2006 si a inlaturat un numar de substante aditionale nedorite din procesul de fabricare.
  •   2009-10-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii