Stiinta & Tehnologie

#bio-plastic #reciclat #eco #s3030 #olanda #t-mobile #tobi #samsung

Samsung si T-Mobile lanseaza modelul S3030 Eco

Compania coreeana Samsung impreuna cu operatorul de telefonie mobila T-Mobile prezinta terminalul Samsung S3030 Eco.

Modelul se va lansa prima data in Olanda. In prezent nu se stie daca terminalul va fi disponibil si in restul Europei.

Materiale eco

La fel ca primele modele eco de la Samsung, E200 Eco, W510 sau F268, noul terminal este confectionat din " bio-plastic " realizat din materiale naturale extrase din porumb. Pentru realizarea lui nu au folosite metale grele precum plumb, mercur si cadmiu, iar invelisul sau este solubil.

Modelul S3030 Eco vine cu accesoriile sale, inclusiv incarcatorul si castile care sunt si ele ecologice, deoarece acestea nu contin materiale BFR (Brominated Flame Retardant) sau PVC. Telefonul este dotat cu o functie care presupune o alarma care avertizeaza posesorul terminalului atunci cand bateria acetuia s-a reincarcat in totalitate pentru ca utilizatorul sa nu consume curent. Totodata, pachetul in care telefonul este disponibil a fost fabricat din materiale reciclate .

Specificatii tehnice

Totusi, S3030 Eco este o versiunea a lui Samsung Tobi, un telefon anunat in 2008 ca fiind un terminal pentru copii. Specificatiile tehnice ale telefonului nu difera mult de modelul din care a fost inspirat.

Samsung S3030 Eco este un slider care masoara 94,7 x 45,4 x 17,5 mm, are ecran de 1,9 inch cu rezolutie de 176 x 220 px, player muzical , radio FM, camera foto de 1,3 MP si suport pentru card microSD.

In Olanda, T-Mobile va oferi terminalul la pretul de 89,85 euro, adica in jur de 400 RON. Desi inca nu s-a confirmat, este posibil ca acest model sa fie lansat in lunile viitoare si in alte tari din Europa prin opeatorii de telefonie mobila locali.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea