Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #iphone #blackberry #smartphone #android #nokia

Nokia vrea sa intre in tabara Android

Dupa ce recent si-a anuntat parteneriatul cu Intel pentru a dezvolta o noua clasa de dispozitive mobile bazate pe arhitectura si chipseturi Intel, Nokia vrea sa se alature producatorilor care integreaza Android in dispozitivele lor.

Desi majoritatea smartphone-urilor Nokia ruleaza sistemul de operare Symbian, compania va incepe productia terminalelor cu Android.

Declaratii oficiale

Reprezentantii companiei finlandeze au declarat ca noul telefon mobil cu acest sistem de operare va avea ecran tactil si va fi prezentat pentru prima data lumii in luna septembrie in cadrul evenimentului Nokia World Conference.

Aceasta miscare a fost facuta imediat dupa ce statisticile au aratat clar o scadere in vanzarile de smartphone-uri Nokia. Cei care i-au intrecut pe finlandezi au fost Research in Motion cu telefonul blackberry storm si Apple cu celebrul iPhone. Analistii de la HSBC au arat ca in anul 2007, Nokia detinea 47% din piata de smartphone-uri. Din pacate lucrurile au luat o intorsura brusca si nefasta pentru finlandezi in vara lui 2008 cand vanzarile lor au scazut la 35%, ca pana la sfarsitul aceluiasi an sa ajunga sa detina doar 31% din piata de smartphone-uri.

Open-source cu Intel

Totusi, acordul dintre Intel si Nokia include si dezvoltare tehnologica si cooperare in mai multe initiative software de tip open source, cu scopul de a crea tehnologii comune, ce vor putea fi utilizate in proiectele bazate pe platformele Moblin si Maemo.

Companiile isi coordoneaza selectarea tehnologiilor Open Source si investitiile in dezvoltare, incluzand alinierea unei game largi de tehnologii-cheie Open Source dedicate computing-ului mobil, precum: oFono, ConnMan, Mozilla, X.Org, BlueZ, D-BUS, Tracker, GStreamer sau PulseAudio.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea