Stiinta & Tehnologie

#imagini oficiale #ford ka #lansare

Noul Ford Ka este gata de productie

Dupa numeroase fotografii spion, iata ca a venit si timpul ca Ford sa puna la dispozitie primele fotografii oficiale cu noul model Ka - a doua generatie a masinii de oras ce va fi lansata pe piata in 2009.

Modelul a fost dezvoltat in parteneriat cu Fiat astfel ca este construit pe aceeasi platforma cu Fiat 500. Totusi, in ciuda aliantei, designul masinii este unul cu totul original urmand indeaproape noua linie adoptata de Ford, “kinetic design”. Ka va continua traditia de a imparti aceleasi piese cu fratele sau mai mare, Fiesta, cu care imparte si unele elemente de design.

este identic cu Fiat 500 si va putea fi echipat cu motoare pe benzina sau diesel variind intre 1.2 si 1.4 litri. Motorizarea de 1.2 litri dezvolta 69 CP in timp ce cea de 1.4 litri 100 CP la fel ca si cele de pe Fiat. Un motor diesel de 1.3 litri face din noul Ford primul Ka echipat diesel din istorie. Pe langa aceste motorizari presa internationala speculeaza pe tema unui model 900cc turbo care va fi un campion in ceea ce priveste reducerea consumului de combustibil si a emisiilor poluante.

Interiorul va fi disponibil intr-o multitudine de culori pentru a atrage tineretul, publicul spre care tinteste aceasta masinuta. In ceea ce priveste echipamentul electronic, Ford Ka va include conexiune iPod, MP3 player si optiunea montarii unui sistem Bluetooth.

Noul model Ford Ka va fi in centrul atentiei la salonul Auto de la Paris din luna octombrie. Noul Ford Ka ridica nivelul designului si stilul masinilor mici de oras cu preturi accesibile. La 12 ani dupa ce a fost lansat primul Ford Ka succesorul sau este caracterizat de acelasi spirit proaspat si dinamic, noul model pastrând toate calitatile ce pentru care micutul Ka a devenit asa de popular - dimensiunile compacte, designul deosebit, manevrabilitate ferma si o personalitate simpatica - insa prezinta totul intr-un pachet proaspat.

Mai multe informatii despre noul Ford Ka vor fi prezentate in apropierea Salonului Auto de la Paris, eveniment ce urmeaza sa aiba loc in perioada 4-19 octombrie 2008 .

Noua generatie Ford Ka va putea fi achizitionata numai pe baza de comanda, dupa ce autoturismul va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, din luna octombrie 2008. Pentru publicul din Romania nu au fost momentan alocate unitati.

"Clientii romani vor putea cumpara noul model Ford Ka doar prin comanda, deoarece lansarea oficiala pentru tara noastra nu a fost inca stabilita si nici nu au fost alocate masini pentru piata romaneasca", au declarat pentru Mediafax reprezentantii Romcar, importatorul marcii in Romania.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea