Stiinta & Tehnologie

#sisteme de supraveghere #supraveghere #camere supraveghere video #sisteme de supraveghere video

Cum ne protejeaza un sistem de supraveghere?

In aeroporturi, gari, statii de metrou, banci, supermarketuri sau parcuri observam camerele de securitate instalate in diferite colturi. Acestea au rolul de a tine sub control activitatea desfasurata in aceste locatii si de a monitoriza permanent persoanele care intra si ies din aceste spatii.

 

Poate ca in urma cu aproximativ 20 de ani lumea respingea ideea unui sistem supraveghere video, insa in ultimii ani infractionalitatea a crescut iar riscul de a fi tinta unor rau facatori, de asemenea, s-a maximizat.

Pe baza ultimelor evenimente petrecute in lume, camerele de supraveghere ofera solutia, punand la adapost ceea ce omul considera spatiul sau personal si tinand sub control activitatea de pe domeniile publice. Oricine isi poate achizitiona si instala un sistem de supraveghere! Acesta poate fi compus din camere analogice, care stocheaza imaginile si datele pe un DVR, sau din camere IP, mult mai perfomante care transmit imaginile catre un computer sau un NVR (inregistrator digital).

Este important ca datele transmise sa fie clare, monitorizarea facuta in timp real iar imaginile sa ofere detalii concrete ce ajuta la prinderea infractorilor.

Avantajelepe care le aduc aceste sisteme de supraveghere oamenilor sunt nenumarate. In primul rand, ele actioneaza ca un factor de descurajare al criminalitatii. Un hot care intra in locuinta cuiva si vede aceste camere, se va gandi de doua ori daca sa isi continuie fapta sau nu. In traditia populara romaneasca exista un proverb conform caruia “Un dram de preventie valoreaza cat un kilogram de tratament” iar tocmai aceste vorbe stau la baza impiedicarii infractionalitatii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea