Stiinta & Tehnologie

#explozie telefoane samsung #Samsung Galaxy Note7 #Galaxy Note7

S-a aflat cauza exploziei telefoanelor Samsung Galaxy Note7

Telefoanele Samsung Galaxy Note7 au fost in atentia presei in toamna anului trecut, cand numeroase dispozitive explodau din senins sau luau foc. Incidentele semnalate in mai multe colturi ale lumii, a dus nu numai la oprirea productiei telefoanelor ci si la retragerea acestora de pe piata.

 

Samsung a cerut inca o investigatie amanuntita(inclusiv una independenta, realizata de oameni din exteriorul companiei), pentru a se asigura ca acest lucru nu se va repeta pe viitor.

Dupa luni de investigatii minutioase, Samsung Electronics a anuntat cauza incidentelor telefoanelor Samsung Galaxy Note7 precum si masurile luate pentru a preveni repetarea acestora. Samsung a tinut sa-si ceara scuze pentru problemele create atat utilizatorilor, operatorilor de telefonie mobila cat si distribuitorilor.

Samsung a facut publica cauza incidentelor in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Seul, Coreea de Sud.

"In ultimele luni, impreuna cu organizatiile independente de experti din industrie, am efectuat investigatii amanuntite pentru a gasi cauza incidentelor Galaxy Note7", a declarat DJ Koh, presedinte Mobile Communications Business, Samsung Electronics. "Astazi, mai mult ca oricand, suntem dedicati castigarii increderii clientilor nostri prin inovatie, care redefineste ceea ce este posibil, in conditii de siguranta, si reprezinta o poarta de acces la posibilitati nelimitate si experiente noi ".

DJ Koh a precizat ca produsele au fost retrase de pe piata din cauza unor proceduri de fabricatie defectuoase, afirmand ca ambele modele de baterii (produse de doi furnizori diferiti) au contribuit la dezastrul Galaxy Note7.

Pe baza rezultatelor cercetarilor interne, Samsung a implementat atat o gama de procese privind calitatea si siguranta produselor, cat si protocoale aditionale, precum masuri suplimentare de siguranta a bateriilor, dezvoltate pe mai multe nivele. De asemenea, Samsung a format un grup de consilieri externi, academicieni si cercetatori pentru a se asigura ca mentine o perspectiva clara si obiectiva privind siguranta bateriei.

  •   2017-01-25
  •  

Articol scris de

Luiza Dinu

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.