Toyota lucreaza acum la transformarea unui hot hatch concept intr-un coupe low cost ce va avea , anunta . Automobilul este construit in memoria sefului echipei de teste Toyota, Hiromu Naruse, care a murit recent intr-un stupid langa pista de la Nurbrugring. Naruse fusese parintele modelului extrem Lexus LF-A.

Noul model Toyota, construit pe platforma conceptului, prezentat publicului la Salonul Auto de la Tokyo, este proiectat sa furnizeze performante la preturi accesibile o oferta mai buna decat cea propusa prin modelul FT-86, care a fost intarziat datorita unui pret piperat, si care asteapta acum intrarea in productie.

Ideea organizarii clasice a tractiunii adica motor fata, tractiune spate ii apartine de fapt lui Hiromu Naruse, seful echipei de teste de la Toyota, decedat cum spuneam mai sus la bordul unui Lexus LF-A pe care-l testa pe un drum laturalnic, din aproprierea circuitului de la Nurbrugring.

Cand acesta a fost intrebat la salon, ce vor tinerii sai ingineri sa faca, Naruse a raspuns: "Un automobil exploziv la condus, cu tractiune spate," o solutie tipica aplicata de obicei masinilor de curse, am spune noi.  

Noul Hot Hatch Toyota a fost dezvoltat pe platforma existenta si foloseste motoare deja utilizate, cu scopul de a tine coborate nivelurile de costuri. Bazat pe platforma modelului , si folosind un motor de provenienta de 1.5 litri cilindree, care anima puntea spate, noul automobil Toyota cantareste mai putin de 1000 de kilograme, o premisa pentru bune performante dinamice.

Automobilul Toyota dispune de o solutie sofisticata pentru suspensia cu brat dublu, folosita la puntea spate, insa Toyota se asteapta ca automobilul sa fie sub 15.000 euro, un pret estimativ.

Acum Toyota a decis ca acest automobil care foloseste principiile de mai sus, sa fie introdus in segmentul coupe-ului FT-86. Echipa de dezvoltare are ca teme principale de proiectare “fun to drive”( placut la condus)  si “cheap” (ieftin ca pret), calitati ce vor conta extrem de mult in realizarea noului automobil Toyota. Autocar anunta ca noul model Toyota va fi construit in aceeasi fabrica Daihatsu din Osaka, fabrica ce realizeaza modelul Daihatsu Copen cu motor de 600 de cmc.

Surse Toyota, afirma Autocar, spun ca automobilul va fi pe piata in 2012, lal un pret estimativ cuprins intre 10.000- 15.000 de euro, un  pret mai mic decat al fratelui mai mare, Toyota FT-86.

Cititi mai multe pe Auto.ro

  •   2010-08-13
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.