Social

#slabesti respirand #slabit rapid #pierdere in greutate #greutate

Slabesti respirand, noua metoda de pierdere in greutate

Credeai ca numai antrenandu-te din greu la sala de fitness reusesti sa slabesti? Ei bine, poti slabi doar respirand in voie. O echipa de biochimisti australieni a descoperit ca grasimea poate fi eliminata din organism si prin intermediul plamanilor, prin expiratie, informeaza bbc.com.

Potrivit autorilor studiului, atunci cand grasimea este disociata in moleculele ei componente, se produc doua tipuri de fenomene. Legaturile chimice sunt rupte, iar acest proces elibereaza caldura si alimenteaza capacitatea musculara, scrie Mediafax. Fizicianul Ruben Meerman a descoperit ca 84% din atomii de grasime sunt eliminati sub forma de dioxid de carbon si restul de 16% se pierde sub forma lichida.

Cercetatorii considera ca o persoana pierde in medie cel putin 200 de grame de carbon in fiecare zi si aproximativ o treime din aceasta cantitate este eliminata in timpul somnului. Inlocuirea unei ore de odihna cu practicarea de exercitii fizice de intensitate moderata, precum joggingul, elimina din organism o cantitate suplimentara de 40 de grame de carbon.

Ca sa nu se ingrase, oamenii trebuie sa pastreze un echilibru intre alimentele consumate pe de-o parte si greutatea pierduta prin exercitii fizice si expiratie pe de cealalta parte.

Sursa foto: spiritualityhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea