Social

#simptome sarcina barbati #simptome sarcina #barbati #simptome

INEDIT. Si barbatii pot avea simptomele unei sarcini!

Chiar daca nu sufera migrene sau greturi matinale, si barbatii traiesc sarcina partenerei lor cu o anumita intensitate. Nu e vorba despre empatie neaparat, ci de diminuarea a doua tipuri de hormoni din organismul lor, fapt care ii face mai calmi si mai grijulii, scrie huffingtonpost.com.

Astfel, perspectiva paternitatii ii pregateste pe barbati si fizic. In perioada premergatoare nasterii bebelusului, nivelul testosteronului scade, facandu-i mai putin agresivi si mai atenti la nevoile partenerei. Diminuarea nivelului de estradiol ii ajuta sa se pregateasca pentru noile responsabilitati.

"Aceste schimbari ar putea fi efectul trairilor la nivel psihologic pe care le experimenteaza barbatii care se pregatesc sa devina tati", sustine Robin Edelstein, cercetator la Universitatea din Michigan. Acesta este si un mod natural de a mentine fidelitatea in cuplu, sustin specialistii americani.

Studii mai vechi aratau ca, rezonand cu partenerele lor, unii barbati pot avea dureri de spate, crampe sau chiar pot suferi o crestere in volum a abdomenului.

Sursa foto: parentdish.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea