Social

#romani #serviciu #drum spre serviciu #calatorii #drum

Iata cat timp petrec romanii in drum spre serviciu

In fiecare zi, romanii petrec in medie 41,36 de minute pe drumul spre serviciu, conform unui studiu realizat de Samsung la nivel european. Aceste date sunt rezultatele unui studiu realizat de Samsung Mobile in 12 tari europene printre care si Romania. In Romania, studiul a fost realizat de One Poll pe un esantion de 500 de adulti, intre 6 si 18 noiembrie 2014.

Printre mijloacele de transport preferate ale romanilor se numara masina personala, aceasta fiind cel mai popular mijloc de transport: 56% dintre angajatii romani apeleaza la ea pentru a-i duce si a-i aduce de la locurile de munca. Autobuzul este urmatorul pe lista preferintelor, 38% dintre angajati folosind acest mijloc de transport in comun pentru drumul spre birou, pe cand 23% dintre ei aleg sa mearga pe jos.

Drumul spre serviciu, adesea frustrant

Topul celor mai neplacute situatii intalnite de romani in drumul lor spre serviciu:

  • Blocajele din trafic (60%)
  • Soferii care conduc prea incet (42%)
  • Intarzierile mijloacelor de transport in comun (30%)

Cum isi umplu angajatii acest timp?

Pe parcursul calatoriei de 41,36 de minute, 9% dintre romani au declarat ca nu fac nimic, si doar 20% dintre ei au spus ca se uita la filme, seriale sau se joaca pe tablete sau pe telefoane mobile.

Dintre cei care aleg sa isi foloseasca timpul avand diferite activitati: 66% asculta muzica, iar 36% dintre ei aleg pur si simplu sa observe alti oameni din jurul lor.

In plus, doar 16% dintre angajatii romani folosesc o tableta pentru a-si umple timpul pe care il petrec pe drum, in timp ce telefoanele mobile raman in topul preferintelor lor, 83% dintre ei avand unul cu ei in permanenta.

„Tableta este dispozitivul ideal pentru drum, este usoara si subtire, deci poate fi purtata confortabil in geanta sau in rucsac si, in acelasi timp, ai acces la continut digital divers, precum muzica, video, jocuri sau carti electronice. Cea mai noua tableta Samsung, Galaxy Tab S, S beneficiaza de un parteneriat cu HBO Go si Photographia, astfel ca angajatii nu mai trebuie sa faca compromisuri de la tipul de divertisment pe care il consuma. Mai mult, ecranele Super AMOLED aduc culoare si continut in vietile oamenilor, utilizatorii pot urmari acum orice tip de continut video, de la comedii romantice la filme de actiune, transformand astfel calatoriile zilnice cu trenul sau metroul intr-o experienta placuta,” a declarat Valentin Popa, Product Manager Tablete in cadrul Samsung Electronics Romania.

Dintre angajatii romani, 28% sunt de parere ca timpul pe care il petrec pe drum spre serviciu este plictisitor, iar 37% au spus ca nu se intampla nimic special pe parcursul calatoriei. Cu toate astea, 73% dintre cei care petrec mult timp pe drum au declarat ca si-ar valorifica acest timp daca ar putea accesa continut de calitate pe o tableta. In plus, peste 70% dintre respondenti au declarat ca le place sa se uite la comedii in zilele reci de iarna, pe cand doar 17% au spus ca prefera filmele drama. Samsung Galaxy Tab S este solutia perfecta pentru a viziona aceste tipuri de continut video, mai ales ca mai mult de o treime dintre respondenti (34%) dintre ei au declarat ca folosesc o tableta pentru a descarca sau urmari continut digital de pe internet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea