Social

#boli bijuterii #cadmiu #risc bijuterii #bijuterii

Comisia Europeana: Bijuteriile din aur ne pot imbolnavi grav!

Specialistii Comisiei Europene trag un serios semnal de alarma referitor la riscurile pe care bijuteriile le pot avea asupra sanatatii.

 

Femeile ar trebui sa fie atente atat la bijuteriile vechi care au fost duse la reparat, cat si la cele noi, cu diverse monturi, caci cadmiul folosit la lipirea bijuteriilor de aur afecteaza rinichii, plamanii sau ficatul.

 

Cadmiul, sustin expertii, are caracteristicile de a cobora semnificativ punctul de topire a aliajului, iar astfel se formeaza oxizii de cadmiu care ar putea sa se depuna in diferite organe.

„Accelereaza instalarea bolilor degenerative, hepatita cronica, el afecteaza mai ales ficatul, plamanul si rinichii. Este un oncogen, produce boala canceroasa si nu in ultimul timp poate sa produca malformatii”, a declarat dr. Mihai Ungureanu, specialist boli interne, scrie bzi.ro.

Cu atat mai mult, bijuteriile din aur lipite cu aliaj din cadmiu trebuie evitate de femeile insarcinate, mai scrie bzi.ro.

Sursa foto: pawnandgifts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea