Social

#test cancer pancreatic #cancer pancreatic

Cel mai simplu test care poate depista din timp cancerul pancreatic

Oamenii de stiinta de la Universitatea Queen Mary din Londra au identificat trei proteine care semnaleaza cu acuratete prezenta cancerului pancreatic in organism. Ei cred ca aceasta descoperire ar putea duce la dezvoltarea unui test de urina mai performant, non-invaziv, ce va putea fi recomandat tuturor persoanelor care risca sa dezvolte aceasta boala, scrie dailymail.co.uk.

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer, deoarece doar 3% din totalul pacientilor reusesc sa supravietuiasca cinci ani dupa diagnosticare. Prin comparatie, acest procent este de 87% pentru cancerul mamar si de 98% pentru cancerul testicular.

Atunci cand tumorile sunt descoperite in faze timpurii, este mult mai usor ca pacientul sa fie tratat pe cale chirurgicala – iar acea rata de supravietuire de doar 3% urca spectaculos in aceste cazuri pana la 60%.

Savantii de la Universitatea Queen Mary din Londra afirma ca "semnatura" lasata in urina de cele trei proteine identifica tipul cel mai frecvent intalnit de cancer pancreatic intr-un stadiu incipient. Testul lor este capabil, de asemenea, sa faca o distinctie clara intre cancer pancreatic si pancreatita cronica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea