Financiar

#revenire #recesiune #scaderea #romania #economie

Economia Romaniei s-ar putea stabiliza anul viitor

O recuperare "pronuntata" economiei romanesti va avea loc cel mai probabil peste doi ani, potrivit institutului de cercetare Wifo, care previzioneaza ca scaderea economiei romanesti s-ar putea incheia in 2010, in contextul in care recesiunea ce a cuprins economiile emergente din Europa isi va atinge maximul in 2009.

Toate economiile europene emergente, cu exceptia statelor baltice, vor reveni pe crestere pana in 2011, estimeaza institutul. Previziunea se bazeaza pe o imbunatatire a climatului investitional si nu ia in calcul o eventuala criza valutara.

Wifo subliniaza ca economiile Romaniei, Bulgariei, Croatiei, Cehiei, Kazahstanului si Macedoniei s-ar putea sa nu se mai comprime in 2010. Aceeasi estimare se refera la Slovacia, Slovenia , Turcia si Ucraina.

Polonia este singura economie emergenta care ar putea creste in 2009, insa tarile baltice vor inregistra cea mai dura si lunga recesiune din cadrul acestor economii.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea