Financiar

#comert #electronic #crestere #ritm

Comertul electronic a atras peste 43 milioane euro in prima jumatate a anului

Comertul electronic si-a continuat ritmul de crestere in prima jumatate a anului. Potrivit datelor RomCard, in primele sase luni din 2009 s-au efectuat 570.000 de euro , in crestere cu 68% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Una dintre putinele segmente de activitate care inregistreaza incasari nesperate, intr-o perioada in care multe afaceri dau faliment, este comertul on-line care a reusit sa atraga in prima jumatate a anului incasari de 43,5 milioane euro din peste 570 de mii de tranzactii, potrivit datelor RomCard. Dintre acestea, 500.000 de tranzactii in valoare de 40,5 milioane de euro au fost procesate de catre GECAD ePayment .

Conform statisticilor din sistemul ePayment, la nivelul primelor sase luni ale anului, cea mai mare crestere (ca numar de tranzactii) fata de 2008 a inregistrat-o segmentul turismului si transporturilor, 158%, urmat de sectorul telecomunicatiilor si serviciilor, care a crescut cu aproximativ 85%, si de retail non-IT, cu 67%, scrie ZF.

Singurul segment care a inregistrat o scadere usoara fata de 2008 a fost sectorul retail cu produse IT, numarul tranzactiilor fiind in scadere cu 2%, mai ales pe fondul vanzarilor in scadere din trimestrul al doilea al anului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea