Promisiunea Guvernului de a reduce cuantumul contributiilor sociale pentru angajatori ar putea tempera rata somajului insa nu va ajuta insa si la dezvoltarea mediului de afaceri, spun antreprenorii. Reducerea CAS este conditionata de mentinerea numarului de angajati, in conditiile in care contextul economic a obligat multe companii de pe piata sa isi restranga activitatea si, implicit, sa apeleze la restructurari de personal.

Executivul a anuntat de curand ca va reduce din volumul contributiilor la asigurari sociale (CAS) in cazul companiilor care mentin numarul de angajati sau fac angajari. In oipinia angajatorilor insa, solutia nu este eficienta si nici completa, deoarece numarul de angajati dintr-o firma este dictat de ratiuni de business, cum este productivitatea, volumul vanzarilor sau profitul, explica Adrian Lupulescu, HR manager pentru Europa de Est al producatorului de semiconductori Freescale Semiconductor.

"In functie de precizarile care vor insoti o astfel de masura de reducere a contributiilor la asigurarile sociale, care tin de nivelul de deductibilitate sau de metodologia de aplicare, fiecare angajator si-ar putea face un calcul financiar pentru a pune in balanta avantajele fiscale cu costurile mentinerii unor locuri de munca de care, eventual, nu ar avea nevoie", mentioneaza Lupulescu, apreciind ca masura nu ar stimula dezvoltarea mediului economic, ci are un caracter predilect social.

Totusi, facilitatile sunt primite salutar de firmele care se afla in plina perioada de recrutare saluta initiativa. Centrofarm intentioneaza sa angajeze cel putin 20 de persoane pentru centrele deschise anul acesta.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-06-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii