Financiar

#criza economica #romania #infrastrustura #datorii #tva #piata #investitor

Criza financiara va mai tine pe jar economia romaneasca

Romania mai are de indurat efectele crizei financiare pana sa ajunga la dezghetarea pietei economice, considera analistii financiari si investitorii straini. Potrivit lui Peter de Ruiter , consultant fiscal la PricewaterhouseCoopers (PwC) si presedinte al Camerei de Comert Romano-Olandeze, Romania nu a atins inca punctul de jos al crizei si mai are de asteptat o vreme pana sa isi revina. Deciziile Guvernului si solutiile aplicate, infrastructura precara si datoriile mari de TVA pe care statul le are catre firme, sunt cateva dintre cauzele care vor mai tine un timp economia 'pe rosu'.

In timp ce alte tari din regiune au depasit perioada critica, Romania nici macar nu a atins apogeul crizei economice, avertizeaza Peter de Ruiter. "Daca alte tari din regiune au atins cel mai jos punct al crizei, Romania cred ca mai are ceva vreme de suferit pana sa-si revina", spune consultantul.

"Trebuie imbunatatite eficienta si eficacitatea Guvernului, care ar trebui sa nu mai fie focusat pe propriile nevoi. Vedem ceva imbunatatiri la nivel de politici publice, dar mai sunt inca multe de facut", a spus de Ruiter la o intalnire a investitorilor olandezi , citeaza Ziarul Financiar.

"Romania este o tara grozava, cu mult potential", apreciaza Pieter Wessel, partener specializat in taxe al Deloitte Balcani , dar ca  Guvernul nu stie cum sa il valorifice, spune el, adaugand ca Executivul trebuie sa gaseasca un model mult mai eficient de a guverna.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-06-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii