Financiar

#criza economica #romania #infrastrustura #datorii #tva #piata #investitor

Criza financiara va mai tine pe jar economia romaneasca

Romania mai are de indurat efectele crizei financiare pana sa ajunga la dezghetarea pietei economice, considera analistii financiari si investitorii straini. Potrivit lui Peter de Ruiter , consultant fiscal la PricewaterhouseCoopers (PwC) si presedinte al Camerei de Comert Romano-Olandeze, Romania nu a atins inca punctul de jos al crizei si mai are de asteptat o vreme pana sa isi revina. Deciziile Guvernului si solutiile aplicate, infrastructura precara si datoriile mari de TVA pe care statul le are catre firme, sunt cateva dintre cauzele care vor mai tine un timp economia 'pe rosu'.

In timp ce alte tari din regiune au depasit perioada critica, Romania nici macar nu a atins apogeul crizei economice, avertizeaza Peter de Ruiter. "Daca alte tari din regiune au atins cel mai jos punct al crizei, Romania cred ca mai are ceva vreme de suferit pana sa-si revina", spune consultantul.

"Trebuie imbunatatite eficienta si eficacitatea Guvernului, care ar trebui sa nu mai fie focusat pe propriile nevoi. Vedem ceva imbunatatiri la nivel de politici publice, dar mai sunt inca multe de facut", a spus de Ruiter la o intalnire a investitorilor olandezi , citeaza Ziarul Financiar.

"Romania este o tara grozava, cu mult potential", apreciaza Pieter Wessel, partener specializat in taxe al Deloitte Balcani , dar ca  Guvernul nu stie cum sa il valorifice, spune el, adaugand ca Executivul trebuie sa gaseasca un model mult mai eficient de a guverna.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-06-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.