Financiar

#revenire #recesiune #scaderea #romania #economie

Economia Romaniei s-ar putea stabiliza anul viitor

O recuperare "pronuntata" economiei romanesti va avea loc cel mai probabil peste doi ani, potrivit institutului de cercetare Wifo, care previzioneaza ca scaderea economiei romanesti s-ar putea incheia in 2010, in contextul in care recesiunea ce a cuprins economiile emergente din Europa isi va atinge maximul in 2009.

Toate economiile europene emergente, cu exceptia statelor baltice, vor reveni pe crestere pana in 2011, estimeaza institutul. Previziunea se bazeaza pe o imbunatatire a climatului investitional si nu ia in calcul o eventuala criza valutara.

Wifo subliniaza ca economiile Romaniei, Bulgariei, Croatiei, Cehiei, Kazahstanului si Macedoniei s-ar putea sa nu se mai comprime in 2010. Aceeasi estimare se refera la Slovacia, Slovenia , Turcia si Ucraina.

Polonia este singura economie emergenta care ar putea creste in 2009, insa tarile baltice vor inregistra cea mai dura si lunga recesiune din cadrul acestor economii.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii