Financiar

#amenajare birouri #solutii amenajare #piata IT

Cum sa cresti productivitatea angajatilor. Solutii la care putini se gandesc in Romania

 

Un studiu international care masoara experienta angajatilor la locul de munca, realizat in peste 2000 de birouri ce gazduiesc peste 250.000 angajati, distribuiti la nivel global, arata ca doar 57% dintre angajati considera ca locul de munca le permite sa lucreze productiv. In Romania, putini angajatori investesc in elemente care duc la cresterea productivitatii, cum ar fi asigurarea unui spatiu de lucru ergonomic.

Productivitatea la locul de munca este impactata de factori precum mobilitatea si adaptarea spatiului la diverse tipuri de activitati (precum lucru individual, intalniri unu la unu sau sedinte), nivelul zgomotului de fond sau ergonomia spatiului. Companiile care sunt dispuse sa faca astfel de investitii sunt in general din zona IT, unde bugetele de achizitie sunt mai mari. 

"Companiile din IT din Romania investesc din ce in ce mai mult in ergonomie, prin statii de lucru ajustabile electric pe inaltime, scaune de cea mai inalta calitate si solutii acustice pentru open-space. In restul pietei se pastreaza insa tendinta de economisire, cu orientare catre solutii low si mid-cost. Scaunele ergonomice sunt o exceptie. In masura in care exista bugete, in ele se investeste. Pentru aceeasi companie sau acelasi numar de angajati, bugetele sunt in continuare mai mici in Romania fata de alte tari europene, inclusiv unele din zona de Est, precum Cehia sau Polonia –a explicat Alexandru Horatiu Didea, Managing Partner al Workspace Studio, un integrator de solutii pentru amenajarea birourilor.

Potrivit acestuia, 80% din clientii sai vin din zona IT, si cei mai multi sunt din BUcuresti. Doar in Cluj-Napoca si Iasi se mai fac astfel de investitii. De ce? Tot acesta ofera si raspunsul. "Pentru ca sunt foarte conectate la tendintele globale, dar si in contextul competitiei intense pentru forta de munca specializata, sunt primele care au inteles importanta amenajarii birourilor dupa principii de ergonomie si design adaptat, precum si impactul direct al amenajarii in retentia angajatilor si recrutare. Investitia intr-un post de lucru intr-o companie IT poate varia insa foarte mult, de la 300 euro pana la 3000 euro, in functie de mobilier", a mai precizat Didea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea