Financiar

# website de prezentare #design

Principalii pasi in web design pentru crearea unui website de prezentare

Inainte de construirea unui website de prezentare trebuie avuta in vedere o analiza riguroasa asupra conceptului care urmeaza sa fie implementat precum si o planificare detaliata a structurii site-ului.

Pasii care nu trebuie sa lipseasca in procesul de creare website de prezentare sunt urmatorii:

  • Definirea tipului de proiect;
  • Cercetarea competitorilor si analiza publicului tinta;
  • Planificarea structurii site-ului si documentarea asupra continutului acestuia;
  • Etapa de grafica, web design si programare,
  • Iar in final activitatile de optimizare SEO si de promovare a site-ului.

Definirea tipului de proiect

Scopul si obiectivele afacerii trebuie sa fie bine definite si intelese astfel incat trasarea scopului structurii si design-ului website-ului sa vina in concordanta cu aceasta, dar si cu publicul tinta vizat.

"Reusita oricarui proiect sta in detalii" - David O. Selzinick

Cercetarea competitorilor si analiza publicului tinta

Nevoile si cerintele audientei trebuie stabilite in functie de dinamica activitatii competitiei.

Fara a cunoaste exact care sunt competitorii unui business, ce au ei de oferit, ce preturi practica si mai ales cine este publicul tinta vizat, nu ai cum sa dobandesti o perspectiva favorabila referitor la ce implica succesul pe piata de profil a unui domeni de activitate dat.

Experienta pe care o au utilizatorii cu noul site creat trebuie sa depaseasca asteptarile acestora!

"Cercetarea inseamna patru lucruri: creiere cu care gandim, ochi cu care vedem, aparate cu care masuram si BANI" - Albert Szent-Gyorgi

Planificarea structurii site-ului si documentarea asupra continutului acestuia

La fel ca si in etapa de definire a proiectului, in aceasta faza se stabilesc publicul tinta si obiectivele afacerii, se colecteaza toate datele si informatiile necesare pentru creare website, se stabileste design-ul, functionalitatea site-ului si in final se trece la implementarea acestuia.

"Obiectivele pe termen lung necesita planificare, pregatire si executie" – Herbert Harris

Grafica si webdesign

Aceasta etapa va incepe doar in clipa in care toate etapele anterioare sunt indeplinite si bine cunoscute. Un website trebuie sa aiba un aspect frumos si placut, dar mai mult decat atat trebuie sa fie user-friendly, sa indeplineasca cu acuratete functii de navigare adaptate necesitatilor utilizatorilor.

Userii apreciaza grafica personalizata a unui website ce este realizata in concordanta cu brandul prezentat. Continul de calitate reprezinta o alta componenta importanta a unui site.

Webdesign-ul trebuie sa mentina echilibrul intre aspect, utilitate/functionalitate si profesionalism/eficienta. Continutul vizual trebuie sa fie creat in concordanta cu continutul textual.

Utilizatorii sunt atrasi de un continut bine structurat care pune la dispozitie informatii vaste prezentate intr-o maniera usor de urmarit si sunt mai putin sunt captati de un design futurist.

"Diferenta intre design si arta este aceea ca design-ul este conceput sa fie functional" - Cameron Moll

Promovarea si optimizarea SEO a site-ului

Aceasta etapa trebuie urmarita si implementata in permanenta. Promovarea unui site web reprezinta o campanie continua care necesita elaborarea unor strategii bine definite.

Optimizarea SEO, promovarea prin intermediul retelelor de socializare, crearea de nou continut calitativ, cuvinte cheie, articole de presa, comunicate de presa, Google AdWords etcc, sunt instrumente imperios necesare pentru a creste vizibilitatea site-ului web in motoarele de cautare, dar si in randul potentialilor clienti.

"Promovarea nu este stiinta. Promovarea este puterea de convingere, iar convingerea este o arta" - William Bernbach

Agentia de comunicare digitala specializata in servicii de marketing integrat Fortin.agency pune la dispozitia celor interesati servicii complete de creare website de prezentare, avand ca misiune conceperea de site-uri web performante, de la A la Z care sa se pozitioneze in primele rezultate in motoarele de cautare.

Date de contact:

Telefon: 0747.919.237

E-mail: office@fortin.agency.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea