ong>Se deschide sezonul grevelor. Amenintarile cu declansarea grevei generale s-au extins si in domeniul extractiv, minerii din Oltenia anuntand ca nu vor mai intra la lucru daca Guvernul nu le va solutiona cererile. Acestia solicita o lege pentru pensionarii din minerit si imbunatatirea conditiilor de munca.

Minerii din Oltenia intentioneaza sa se alature angajatilor din administratie publica si educatie care ameninta cu proteste in urmatoarea perioada, asta in cazul in care cererile nu le vor fi solutionate. Solicitarile ortacilor adresate deja Guvernului se refera la imbunatatirea conditiilor de munca pentru cei care mai lucreaza in mina si o lege care sa recunoasca conditiile grele de munca pentru cei care s-au pensionat. Ei vor ca grupele I si a II-a de munca sa le fie acordate si celor care au muncit in cariere, nu doar in minele din subteran. 

In plus, mai sunt cerute si masuri precum elaborarea unei strategii care sa preceada constituirea Companiei Nationale a Lignitului si Energiei Oltenia, o lege a exproprierilor pentru utilitate publica si reglementarea proprietatii in domeniu, precum si dezvoltarea infrastructurii si investitii in alternative economice pentru zonele miniere.

Sindicalistii au anuntat deja calendarul miscarilor sindicale pe care le vor adopta: pe 21 martie vor organiza un mars de protest, apoi, in cazul in care nu le vor fi rezolvate revendicarile, vor intra in greva generala.
  •   2009-03-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii