Cariera

#anofm #somaj #someri #guvern #rata somajului

Rata somajului se apropie de maximul prognozat pentru 2009

Somajul, din ce in ce mai accentuat in tara noastra. Aceasta este situatia observata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), care a dat publicitatii datele referitoare la rata somajului pentru luna februarie.

Rata somajului a ajuns luna trecuta la 5,3%, cu 0, 4 procente mai mult decat in luna ianuarie. La agentiile judetene ale ANOFM s-au inregistrat in februarie 480 de mii de someri, cu aproape 100 de mii in plus fata de aceeasi luna a anului trecut si cu peste 30 de mii mai multi decat in prima luna a lui 2009.

Aceste date arata ca inca de la inceputul anului situatia pe piata muncii ajunge aproape de maximele prognozate de Guvernul roman pana la sfarsitul acestui an. Executivul pronostica pentru 2009 un nivel maxim al ratei somajului de 5,5%.

Judetele cele mai afectate de somaj au fost Vaslui (11%), Mehedinti (10,3%), Teleorman si Dolj (cate 9%), Alba (8,3%), Galati (8,2%), Gorj si Covasna (cate 8%), in Timp ce la polul opus s-au situat judete precum Ilfov (1,5%), Bucuresti (1,7%), Timis (2,1%), Bihor (3,4%) sau Cluj (3,7%).
 
Pentru persoanele aflate in somaj in aceasta perioada, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza atat CURSURI DE FORMARE si reconversie profesionala, cat si targuri de locuri de munca in intreaga tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea