Cariera

#locuri de munca #somaj #produs #produs romanesc #reclama

Consumul de produse romanesti salveaza locurile de munca din tara noastra

Romanii pot salva locurile de munca ale conationalilor lor cumparand produse romanesti, titreaza "Capital". Specialistii consultati spun insa ca produsele romanesti sufera din cauza lipsei de promovare.

Conform "Capital", aproximativ un milion de locuri de munca - 600.000 din industria producatoare de bunuri de larg consum , 400.000 din retail si transport, dar si cateva mii din productia de medicamente ar putea fi in siguranta daca romanii ar consuma mai ales produse romanesti.

Specialistii consultati de jurnalistii de la Capital au observat faptul ca tara noastra are cateva industrii performante: industriile alimentara, textila si de imbracaminte, software si servicii asociate, auto si piese de schimb . Marea problema o reprezinta insa faptul ca la capitolul calitate, produsele romanesti sunt in scadere, lucru care poate fi observat insa si la nivel european. Sorin Minea, presedintele asociatiei patronale din industria alimentara , Romalimenta a mentionat faptul ca in aceasta perioada unul dintre produsele romanesti care se poate “bate” de la egal al egal cu produsele de import este vinul.

Un alt aspect notat de specialisti este acela ca produsele romanesti nu beneficiaza de promovare suficienta, drept pentru care raman "ilustri necunoscuti”". Ei subliniaza faptul ca de cele mai multe ori numele vinde mai mult decat calitatea, insa consumatorii tin cont si de raportul calitate/pret.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea