Cariera

MBA-urile romanesti cresc in calitate, dar si in pret

Masterele de business din tara noastra sunt din ce in ce mai , noteaza Ziarul Financiar. Conform Top MBA , care a fost lansat astazi pe piata romaneasca pe primul loc se afla cel al CEU Business School, iar prima jumatate a clasamentului este dominata de programe de Executive MBA .

Din acest top rezulta ca salariul mediu al absolventilor de este de 3.000 de euro, in timp ce absolventii de castiga, in medie, 2.275 de euro net pe luna. Prima clasata, CEU Business School a intrat in acest an in clasament, intrucat anul trecut a absolvit prima serie de absolventi. Potrivit primei editii a Top MBA, in 2008 cel mai bun program cel oferit de WU Executive Academy.

este singurul clasament de acest tip de pe piata locala si a fost realizat pe baza raspunsurilor absolventilor de programe de master de business de anul trecut. ZF a centralizat aproximativ 250 de chestionare de la absolventii a noua scoli de afaceri cu prezenta la nivel local, ceea ce reprezinta peste 70% din numarul total de absolventi de anul trecut, de aproximativ 350.

Clasamentul final a fost realizat pe baza a 12 criterii (salariu, crestere salariala, aplicabilitate la job, dezvoltarea abilitatilor personale, dezvoltarea abilitatilor de management, rata de promovabilitate, posibilitatile pentru networking, calitatea predarii, experienta profesorilor, calitatea cursurilor, intrarea in ).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea