Cariera

Numarul somerilor din tara noastra ar putea fi cu mult mai mare decat estimarile initiale

ong>Estimarile Guvernului privind numarul somerilor din acest an ar putea fi depasite cu 200-300.000 de persoane din cauza crizei, a anuntat ministrul muncii Marian Sarbu , citat de Realitatea TV. Aceasta declaratie a venit in timpul intalnirii de astazi dintre reprezentantii ministerului si cei ai sindicatelor care au iesit astazi in tara.

Pentru a putea lupta cu aceasta crestere bugetul ministerului va fi suplimentat cu 500 milioane lei care vor fi folositi pentru plata somajului si alte masuri de formare profesionala .

Dupa discutiile purtate cu sindicalistii, ministrul a anuntat ca sporurile nu vor fi eliminate, dar fiecare institutie va putea negocia cu salariatii valoarea acestora, astfel incat sa se poata incadra in bugetul aprobat. In plus, Sarbu a declarat ca autoritatile se vor asigura ca vor avea bani ca sa plateasca indemnizatiile de somaj si sumele necesare legate de masurile active pentru acest an.

Seful ministerului muncii a adaugat ca Executivul incearca sa acorde o atentie speciala celor care au venituri mici , respectiv categoriilor vulnerabile, care sunt cele mai afectate de criza.

In urma intalnirii de la minister, Marian Sarbu a anuntat ca ziua de astazi "ar putea pune punct discutiilor pe tema sporurilor", raspunsul sindicalistilor fiind acela ca se gandesc la noi masuri de protest.
  •   2009-03-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii