Cariera

#somaj #minister #economie #sectoare economice #fermieri

Toate sectoarele economiei vor da oameni in somaj

ong>Cei 200- 300 de mii se someri anuntati de ministrul muncii vor proveni din toate sectoarele economice, anunta Realitatea TV. Conform unui secretar de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, toata economia va avea de suferit din cauza crizei, rezultatul direct fiind cresterea numarului de someri. Tot astazi presedintele InterAgro, Ioan Niculae a anuntat ca aproape 7.000 de angajati din agricultura si-ar putea pierde in acest an locurile de munca.

Alexandru Petru Fratean, secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a declarat astazi la Cluj ca toate sectoarele economice vor da oameni in somaj. Pe de alta parte, oficialul a precizat si ca exista si judete unde sunt zeci de mii de locuri de munca vacante , primul exemplu oferit fiind judetul Dolj.

Secretarul de stat a subliniat cu aceasta ocazie si importanta fondurilor europene in scaderea efectelor crizei. Aceasta infuzie de capital european poate ajuta firmele romanesti sa treaca mai usor peste greutati, programele de acest fel subventionand 20.000 de locuri de munca si pregatirea profesionala a 60-70.000 de persoane.

Declaratiile secretarului de stat vin dupa ce luni ministrul muncii a anuntat ca estimarile initiale privind numarul somerilor in 2009, de 525.000 de persoane, ar putea fi depasite cu 200-300.000 de persoane. In acelasi sens, astazi presedintele InterAgro, Ioan Niculae a anuntat ca aproape 7.000 de angajati din agricultura si-ar putea pierde in acest an locurile de munca.

Niculae a amenintat si ca in cazul in care Guvernul nu va da in sedinta de astazi o ordonanta de urgenta privind ajutoarele pentru fermieri , incepand de joi va incepe inchiderea fabricilor, pe care o anuntase inca din iarna. Seful InterAgro a adaugat faptul ca reprezentantii Executivului au promis inca de la sfarsitul anului trecut o ordonanta de urgenta prin care fermierii sa primeasca ajutoare in valoare de 400 lei la hectar pentru culturile infiintate toamna trecuta.
  •   2009-03-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: De ce ai cumpara un smartphone? (partea a II-a)

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii