Cariera

#carti de vizita #avantaje

Care sunt avantajele folosirii cartilor de vizita

Cartea de vizita isi are istoria in secolul al XV-lea, in China si era intitulata cu adevarat “carte de vizita” (visiting card). In acest mod isi anunta prezenta o persoana cand dorea sa viziteze alta persoana. Acestea erau carti vizita model pentru lungul drum pe care avea sa-l parcurga cartea de vizita pana la imaginea ei din prezent.

 

In secolul al XVII-lea a mai fost intalnita asa numita “carte de negot”, folosita de catre negustorii din Anglia pentru a-si promova pravalia. In acea perioada strazile din Londra nu erau numerotate corect, iar aceste “carti de negot” erau realizate cu harti si adrese si reprezentau o reala promovare a acestori negustori si a afacerii lor.

Astfel, s-a impamantenit pana in prezent schimbul de carti de vizita. Iar acesta este esential in comunicarea business.

Avantajele unei identitati vizuale

Cartea de vizita nu a fost inlocuita nici de computer, chiar daca evolutia tehnologiei este ravasitoare. De-a lungul timpului s-au schimbat metodele de realizare a cartilor de vizita si modul in care sunt inserate informatiile. Pe vremuri, la datele de contact era trecut un numar de telex langa numarul de telefon, apoi acesta a fost inlocuit cu numarul de fax. Astazi, pe multe carti de vizita, acest numar nu mai este trecut, iar in locul lui apare ID-ul de Facebook si cel de Twitter.

In prezent, se pot realiza carti de vizita multistrat si acest model reprezinta o gama premium. Avantajul de a utiliza o astfel de carte de vizita este acela de a impresiona clientul prin materialul folosit.

Design-ul este tot in topul avantajelor prin libertatea de a crea orice model care se potriveste business-ului practicat.

Avantajul de a comanda carti de vizita online minimizeaza efortul si timpul care ar fi fost irosite pe drumuri catre tipografii, iar timpul pana la finalizarea comenzii este scurt, astfel incat pot fi utilizate imediat.

Inku.ro este extensia celebrei tipografii TipoMedia, iar echipa lor de specialisti mai mentioneaza ca avantajele utilizarii unei carti de vizita depinde foarte mult de informatiile care sunt inserate pe ea. Trebuie sa existe logo-ul companiei, nume, prenume, functia si date de contact.

Bugetul este cel datorita caruia se iau decizii asupra calitatii. In functie de buget se pot realiza carti de vizita standard sau premium.

Cartile de vizita colorate reprezinta un avantaj cand sunt utilizate. Acestea vor fi remarcate dintr-o multitudine de carti de vizita. In cadrul unui eveniment, cand sunt oferite sute de carti de vizita, cele colorate vor iesi in evidenta.

Personalizarea unei carti vizita model va transforma orice simpla informatie intr-o sursa de contact.

Inserarea unui QR Code (quick response code) este un avantaj deoarece acest cod este foarte utilizat de catre oamenii de afaceri, mai ales in randul celor tineri.

Adaugarea unei harti pe cartea de vizita reprezinta avantajul de a fi localizata mult mai usor compania, iar daca aceasta este o cafenea, un restaurant, un cabinet medical, un bar, localizarea este esentiala.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea